Compania Bwin este implicata in tot mai multe procese in ultimii ani

Bwin

Bwin

Pariurile on-line contravin legislatiilor mai multor tari

Bwin Interactive Entertainment AG, una dintre marile companii de pariuri sportive si jocuri de noroc on-line, se confrunta cu tot mai multe procese pentru incalcarea legislatiei din tarile in care incearca sa-si desfasoare activitatea.Fondata in 1999 in Austria, compania Bwin Interactive Entertainment AG are ca obiect de activitate pariurile sportive si jocurile de noroc on-line. Bwin International Ltd. detine doua autorizatii eliberate de Guvernul din Gibraltar, care ii confera dreptul de a organiza pariuri sportive si de a opera un cazinou on-line. Desi compania raporteaza marje EBITDA foarte bune in ultimul raport financiar, de la infiintare si pana in prezent Bwin a acumulat pierderi de 500 de milioane de euro, cu 60% mai mari decat toate veniturile din 2007 si de zece ori mai mari decat profitul din ultimul an. In ultima perioada, compania de pariuri on-line are tot mai multe procese legate de ocolirea sau de incalcarea legislatiei tarilor in care incearca sa-si desfasoare activitatea, profitand de faptul ca, in majoritatea tarilor, lipseste cadrul legal care sa reglementeze jocurile de noroc on-line. In septembrie 2006, cei doi directori executivi de la Bwin, Norbert Teufelberger si  Manfred Bodner, au fost arestati in timpul unei conferinte de presa in Franta, cand erau sponsorii echipei AS Monaco, pentru incalcarea legislatiei privind jocurile de noroc si pariurile.

Pariurile on-line, vicii

In luna urmatoare, compania s-a retras de pe piata americana, Statele Unite interzicand pariurile on-line. Astfel, chiar pe site-ul companiei este pus un avertisment: „Pentru jucatorii din SUA, Bwin nu ofera pariuri, nici jocuri care implica mize reale. Odata cu efectuarea pariului, clientul confirma ca nu se afla in jurisdictia Saxoniei (Sachsen) sau Baden-Wurt- temberg.” In 2007, urmeaza un alt proces cu autoritatile italiene. In acelasi an, in Turcia se schimba cadrul legal si jocurile de noroc on-line sunt interzise. Cum nu a reusit sa obtina o licenta, Bwin s-a retras din Turcia, pierzand venituri de 20 de milioane de euro anual, suma care reprezenta 6% din veniturile companiei. In 2008, Bwin a solicitat suspendarea unei hotarari a Landului Re- nania de Nord Westfalia referitoare la pariurile on-line, solicitare respinsa de instanta. Compania se apara afirmand ca restrictiile impuse de tari incalca principiile pietei libere, in timp ce statele membre UE argu-menteaza ca jocurile de noroc fac exceptie, acestea intrand la vicii.

Probleme si cu contractele de sponsorizare

Dupa contracte de sponsorizare cu Real Madrid, FC Barcelona si AC Milan a urmat semnarea unui contract, luna aceasta, cu Bayern München. Si la acest capitol, Bwin a avut probleme. Autoritatile din Italia si Spania au interzis cluburilor AC Milan si Real Madrid sa sustina meciuri publice in tricouri cu sigla Bwin in 2007 si 2008.  Bwin a contestat anul acesta o amenda de 74.500 de euro, primita de la Guvernul portughez, pentru sponsorizarea ilegala a ligii locale de fotbal. Cazul a ajuns la Curtea Europeana deJustitie, care a dat castig de cauza statului portughez.

Advertisements

~ by fulopmihaly on December 2, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: