KMDSZ diáknapok… vagy mégsem ?

10 éves a Slicc. 10 éve kitartottunk a diáknapok mellett, mert jól éreztük magunkat, együtt voltunk, és ezek a diáknapok megadták a lehetőséget, a helyszínt és az okot arra, hogy összegyüljünk.

2009.

1 éve várjuk ezt a dátumot. Arra emlékszem, hogy a majálison, együtt ugráltunk, együtt kiabáltunk, együtt örvendtünk egymásnak, és nagy reményeket fűztünk a következő évhez. Nem azért, mert nagy eredményre vártunk, hanem azért, mert arra vártunk, hogy a lehető legjobban fogjuk érezni magunkat. Ez egy alapvetően egyszerű elvárás. Gyakorlatilag egészen biztosan összejön, ha nem kifejezetten arról szól a diáknap, hogy “hogyan lehet stílusosabban elba…ni mindent, a szervezéstől a biráskodásig, és úgy alapvetően az egész hangulatot…”

És úgy néz ki, mégsem volt annyira banális a célkitűzés.

Az egész hogyan is kezdődött?

Csütörtök.. női foci. Minden szuper, a hangulat jó mint általában, rengeteg ember, játszanak a lányok, kurva jól játszanak a lányok… folynak a meccsek…. az első gyanus dolog 3 óra körül volt, amikor ráeszméltek a csapatok, hogy a szervezők egész egyszerűen felszívódtak… hmmm… itt folyik a KMDSZ diáknap keretén belül a női foci, és minden szervező elhúzta a csíkot? Nincs itt egyetlen ember sem aki felel a rendezvényért ? Ugye milyen hihetetlenül hangzik? Mi is csak pislogtunk ki a fejünkből…volt egy kis ledöbbenés, de az emberek szerencsére hamar feleszméltek, és összeültek, összeírták az eredményeket ÚJRA, mert végülis eddig semmi nem volt számontartva, vagy ha volt is, az információ felszívódott… és miután meglett az összesítés, most már a helyzet szülte önkéntesek kézbe vették a dolgokat, és elkezdték tovább pörgetni a játékot. Eddig 3 és 4 között, a hidegben, mindenki csinált amit akart, a hideg elűzésére… végülis a lányok nagyrésze egy szál rövidnadrágban volt, és egy pólóban – én hosszú nadrágban és polárral és kabáttal fáztam- na de mindegy, mi már a kommunizmusban is éltünk pár évet, nekünk minden ilyen marhaságot le lehet nyomni a torkunkon. Lenyeljük, es megköszönjük, hogy egyáltalán gondoltak ránk. És akkor folyt tovább a játék, a következő csattanóig. Ez már végleges – fatális volt. Lekapcsolták a villanyokat. 4 kor lekapcsolták a villanyokat. a 8-ad-döntők kellős közepén. És akkor most mi ? Semmi. Mindenki menjen haza. Na így zárult a női foci. Mondjuk a szorakozásnak akkor még nem is volt vége, de ezt mi még nem tudtuk. Mindenki hazament, nagy reményekkel a következő nap irányába, amikor végülis jött, vagy helyesebben jött volna a java a diáknapoknak. Kosár, foci, kézilabda, lábtenisz, röplabda, asztalitenisz, és más egyéb aktivitások a Bábes parkban.

Péntek

Korán reggel probáljuk a City – Tour zseniális szülemenyáit megfejteni.

– Polus Center parkolójában mikulásos filmecske. Ahogy bementünk, olyan gyorsan ki is jöttünk. Ahogy megláttak, azonnal a Security-s kocsi fogadott, és kitessékelt, éppen csak hogy nem igazoltak le. Végulis kinek is születhetett meg egy ilyen hülye ötlet az agyában – bocs, fejében, hogy a Polus parkolójában fognak engédelyezni ilyen Image-romboló filmecskézést. Hááát szerintem egy kis naiv első éves önkéntes fejecskéjében, aki arra gondolt, hogy ez humoros lesz majd, és az osszes Security-s kigyúrt izomagy korüláll majd minket, es mosolyogva tapsolnak, amig mi a mikulást húzzuk a szánkon a parkoló betonján. Hááát ez nem pont így volt. De végülis örvendjünk, hogy nem az volt, hogy a Szent István templomban kell indiánnak beöltözve 3 szor megkerülni az oltárt és készíteni 10 fényképet a csapattagokról, akik fürdőruhában vannak es fekvőtámaszoznak. Ez is kurvára ötletes lett volna 🙂

– Sun strand. Jegyet venni. Látszolag egyszerűnek tűnik. Elmentünk. Renoválják, jegyek nincsenek, nem is voltak, nem is lesznek, es ha lennének sem adnának 🙂 Itt már felteszi az ember a kérdést. De vajon a KMDSZ-esek miután megszülték ezt a zseniális ötletet, nem jöttek el és ellenőrizték, vagy egyáltalán bevonták az embereket a strandrol, hogy tudjanak a dologról ? Azt hiszem nem kell válaszoljak.

Nem baj na, ez is lejár, siessünk, jönnek a sportok. Vegülis az a lényeg, valahogy az a leglátvanyosabb dolog a diáknapokon.

Útban a KMDSZ fele felhívnak egy másik csapatból, és elújságolják a nap poénját. Az emberek elmentek reggel 8-ra a Bábes parkba, mert végülis program szerint 8 kor kellett ( volna ) kezdődjenek a rendezvények, es csodák csodája sehol semmi. Mindenki legnagyobb ledöbbenésére a pályák és a termek nincsenek lefoglava… ?!?!?! hogy hogy nincsenek lefoglalva? a KMDSZ-nek nem jutott eszébe, hogy le kell foglalni ? Ez hihetetlen. Ez valami hülye vicc. Ehh biztos szivatnak, menjünk el, nézzük meg. Elmegyünk. Megnézzük. Tényleg sehol senki. De ez még hagyján. El tudom fogadni azt, hogy valaki, valamelyik szervező tényleg nagyon szellemileg limitált legyen, és valamit elkúrjon, és gond legyen a lefoglalással, de akkor otthagyni egy pár embert / szervezőt, akik szépen fogadják a versenyzőket, akik vették a fáradtságot, és kimentek oda reggel 8-ra, és tájékoztatni őket, hogy most mi is történik. Sehol egy szervező. Elnyelte őket a föld. Vagy nem is voltak, ez még pár napig egy relytély maradt számomra, egészen addig, amig végülis találkoztam egy hús-vér szervezővel, aki be is vallalta, hogy IGEN, én szervező vagyok, de ezenkívül nem vallott be semmit, neki semmi köze nem volt semmihez, ami szarul ment. Na szóval ez már a tisztelet nagyon magas szintü hiénya, az összes nem is tudom hány száz ember magasról leszarása. – Hülye birkák vagytok, és mi még azt a fáradtáagot sem vesszük, hogy ideálljunk, rátok nézzünk, és adjunk egy magyarázatot, egyszerűen mint valami aljas kis beszari jellemtelen senkik elbújunk. Elbújunk, és hagyjuk, pörögjenek az órák, és közben mindenki lézengjen, és találgassák az emberek, hogy most végulis le van fújva minden, vagy le van fújva a sport, vagy le van fújva az egész diáknap, vagy jött egy marslakó, és relytélyes módon elrabolta az összes szervezőt. Nagyon így nézett ki a dolog. Mindenki nekifogott ezzel azzal foglalkozni, végulis a pályák szabadok voltak, szóval kissé ellentmondásos volt a dolog. Kosarazunk, focizunk, stb stb… egyszercsak jön a nagy hír. 4 kor kezdődnek a sportok. Húúú de fasza. De álljon csak meg a menet ? Mi volt a gond ? Ok, senki nem mond semmit, szervező még mindig sehol, és közben eltelt 8 óra. 8 óra veszteség. ?!?! És, be van jelentve, hogy ma le kell bonyolítani az egész sportot, mert holnap senki be nem jön, mert nemzetközi atlétika verseny van, egy normálisan megszervezett verseny, amire már hónapok, ha nem évek ( persze túlzok , lehet csak 1 év, vagy max 2) óta le van foglalva a pálya meg minden. Szóval mi a KMDSZ megoldása ?

Kosar: 2 x 5 perc ?!?!?! Ennyi egy meccs. Egy kosar meccs. Ebbe belegondol valaki ? egy félidő végülis 5 perc, ami azt jelenti, hogy 5 x 60 = 300 másodperc. 300-tól nem is olyan hosszadalmas visszaszámolni :D:D szóval kurvajó. Azonkívül, persze bírók nincsenek. Valószínüleg nem volt rá pénz… ( az anyagiakra majd még kitérek ), vagy lehet egyszerűen nem jutott senkinek eszébe, hogy az ilyen csapat-sportoknál szokott bíro is lenni? Szóval elkezdtek a játekososk fújni a többi csapatnak. Ezzel persze semmi gond nem lenne, DE.

– Nincs személyi fault. Végulis egy 5 perces félidő alatt nem igazán lenne idő ezt leírni.

– Nincs csapatfault. Na erre már nincs mentség.

—> következtetés ? Egy új sportág. Nevezzük úgy, hogy Kézi-kosár-labda 🙂 Annyiból állt a játék, hogy elkezdted vezetni a labdát, mentél egészen addig amig az első ember utolért, és a lehető legbrutálisabban lefaultolt. Lefaultolt, az azt jelenti, hogy jobbik esetben lehúzott a földre, vagy letepert, de rosszab esetben futott melletted, és folyamatosan könyökölt, ütött, ahogy ért. Igen, szabályosan ütött. Oda fajult a játék, hogy a későbbiekben amikor olyan emberek is kezdtek biráskodni, akik értettek is hozzá, letiltottak a pályárol játekosokat. Átkaroltak, felemeltek, lehúztak, ütöttek, stb stb… kézilabda védekezés. Egy az egyben. De az embereket nem is hibáztathatom, mert nagyrészük kézilabdás, és nem tudja egészen pontosan hol is van a különbség a kézi és kosárlabda védekezés küzütt. De a fene egye meg … hogy ne legyenek hivatásos bírók ?!?!?!?! vagy egyáltalán olyan emberek, akik értenek hozzá, és nem a csapatokban versenyeznek, hanem azért vannak ide-hívva, hogy biráskodjanak, és pénzt kapnak ezért…

– ja, es nem is mondtam el, hogy első meccs-től kieséses volt.  Ez persze csak arra szolgál, hogy élvezhetőbbé tegye mindenki számára a dolgot, végülis a diáknapok erről szól, eljövünk, és jól érezzük magunkat. Milyen fasza. Eljössz, hülyére vereted magad, sajnos szó szoros értelmében, ütnek vernek, és persze kikapod az első meccset, és neked ennyi. De végülis, így utólag, a testi épség szempontjából azt hiszem jobb is volt kiesni az első meccsen.

Foci

Hosszas varakozas után megjön az első “bíro” – biráskodással megbízott ember.

– Na gyertek gyorsan párhuzamosan a 2 pályán bonyolítsuk le a meccseket.

– De csak 1 pálya van

– Hogy hogy 1 ? Nem lehet.

– De igen

– És hol van a pálya ?!?!

– Ez az a pálya !!!!

– Ez ?!?! hát de itt vonalak sincsenek, és nincs semmi és egy kurva szar salak / föld pálya….

Szóval azon, illetve a kézilabda / lábtenisz pályákon keresztbetett kapuknál, a képzeletbeli fotballpályán volt lebonyolítva a foci.

… most jut eszembe, milyen vicces 🙂 az egyedüli sport, ahol rendesen voltak csoportok, és normális körülmények között mentek / mehettek volna a meccsek, az a női-foci volt. Sajnos ismeretlen okok miatt azt nem lehetett befejezni … 🙂

…. és ezen a ponton én még mindig nem láttam egyetlen szervezőt sem. Pedig tényleg ott voltam vegig.

Ping pong… szombaton odajön hozzánk egy szervező, és azt kérdi… nem tudtok valahol 1 helyet, ahol lehessen ping pong asztalokat berelni ?!?! Hú a fene egye meg… ezt most kérdezzük, amikor a ping pong már reggeltől kellene follyon, és a szervező délután kérdi meg, hogy egyáltalán Kolozsváron hol lehet ping pong asztalt bérelni … na ez vicces volt. Felajánlottam neki, hogy gyere, mert most azonnal elviszlek én személyesen a ping pong terembe, beszélek az emberekkel, mert ismerem őket, sőőt, meg is szervezem nektek a ping pongot, vagy legalább segítek. Azt mondta, 1 korul válaszol. Felhívtam, és a végkövetkeztetés az volt, hogy elküldött oda valakit, és az a valaki azt válaszolta, hogy nem lehet. De hogy miárt, az azóta is egy relytély…

Amúgy

– ping pong lefújva

– lábtenisz leújva

– tenisz lefújva – végig ott álltak üresen a pályák.

Vízi majális – Na ez igen. Időben elkezdődött, minden normálisan folyt végig, semmi fennakadás, semmi probléma, semmi komplikáció. Minden elismerésem a Vízi majális szervezőinek. Szóval látjátok, látjátok, lehetett volna.. Volt akinek sikerült.

Azt hiszem, nem is térek ki több részletre. Ez így bőven elég…. Ezt az egészet vasárnap délután elmosta egy szép nagy zápor… szerintem már ott fenn is megelégelték, hogy ekkora csúfot nem lehet űzni ennyi emberből.

… azért mégis egy utolsó dolog 🙂 A női foci végkifejlete 🙂  A majálison egy nagyon okos, intelligens kislány azon törte a fejét, hogy hogyan is kellene pontozni a női focit… Végülis nagy része megvolt. És ügyesen kisütötte, hogy nagyon okos lenne, hogy mind a 8 csoport első helyezettjének megadni az 1000 pontot, a másodikoknak a 800 pontot, a 3-adikoknak a 700 pontot, es a 4-edikeknek az 500 pontot. Ha jól számolom, ez összesen 26.000 pont. Nem számoltam utána de szerintem az párszor több, mint az egész KMDSZ napokon versenyben levő összes pont … Valahogy nagy nehezen, de elmagyaráztam neki, hogy ez nem feltétlenül jó… de tényleg nem volt könnyű. Többször neki kellett szaladjak, hogy sikerüljön, pedig én aztán tényleg tudok magyarázni 🙂 Na de végül sikerült … és akkor jött a kislány a másik korszakalkotó ötletével … elmagyarázta nekem, hogy eddig lejátszodtak a lányok 3 meccset a csoportokban… innen lett volna meg 3 meccs a döntőig. Leszűrtük a következtetést, hogy a verseny a felénél állt meg. ( Jól van, jól van, tudom kedves olvasó, ne kötekedjünk.. most vonatkoztassunk el attol, hogy minden szint utan felére csökken a meccsek száma, és a csoportmérkőzések értéke egyáltalán nem egyenértékü az elődöntőével .. stb stb, fogadjuk el a kedves hölgy zseniális következtetését ) … szóval a verseny felénél vagyunk. Hát akkor vegyük azt az 1000 pontot ami az elsőnek járt volna, osszuk félbe, marad 500. Ezt az 500 pontot egyenlően osszuk szét a csoportok első helyezettjei között, tehát minden csoportelső kap majd 500 / 8 = kb 62 pontot. Es a másodikok ennél kevesebbet… húú a fene egye meg, azért szerintem ez is meredek. És a szomorú az, hogy bármelyikbe ha nem szólok bele, a kislány simán, szemrebbenés nélkül  megcsinálja … sőt azt hiszem, miután elmentem onnan, amúgy is ezek közül valamelyiket alkalmazta … probáltam neki magyarázni, hogy össze kéne állítani egy normális listát, és felhasználni azokat az információinkat amik vannak.

– helyezés

– nyert meccsek széma

– gólarány

Ezekbol az információkból meg lehet határozni egy ranglistát. Kiderült, hogy nincsenek meg az eredmények… marmint csoportban megvan, hogy ki hányadik lett, de hogy ki hány meccset nyert, és mekkora eredménnyel, arról fogalmuk sem volt… mintha csak nem a KMDSZ rendezvény keretén belül zajlott volna ez az egész.. mintha valaki teljesen más bonyolította volna le a meccseket… és miután felajánlottam, hogy én személyesen összegyűjtön az eredményeket, azt mondtak, hogy … de mi lesz, ha csalnak, és más eredményt diktálnak be – de kislány, arra nem gondolsz, hogy ne adj Isten mind a két csapatot megkérdem, és akkor le van elleőrizve minden eredmény… atyauristen de mennyire égbekiáltó hülyeségeket tudsz mondani.. üres mondatok, tartalom, értelem nélkül, egymás után hányt szavak, a rácio képzetét keltik, de tulajdonképpen szánalmasan limitált értelemmel bírnak. Mikor ilyen közelharcot kell vívjál, akkor rájössz, hogy esélyed nincs. Te érted amit Ő mondd, Ő nem érti amit te mondasz, de nem azért mert rosszul mondod, hanem azért mert nem akarja…. és ott buksz le, hogy a döntést Ő kell meghozza… na szóval a másik érve az az volt, hogy de jól van na, de mi van akkor ha az egyik csapat tiszta gyengékkel kerult egy csoportba, és nagy lett a gólaránya… és akkor ez nem igazságos… erre mit mondhattam volna ? Valószinuleg mindenhol ahol csoportokat sorsolnak tiszta hülyék az emberek és erre még nem jottek rá… szóval ez a kislány felfedezte hogy a fotbal kezdetei óta a szervezők egy fatális hibába esnek év mint év… szerintem értesíteni kellene a FIFA-t 🙂 biztos értékelnék az ötletet. ja persze közben mérgesen rámszólt, hogy én most legyek szíves és ne magyarázzam neki a fotballt, mert ő szereti, és nézi is a focit !!!…

És volt ott még egy srác…  Ő is aszonta, hogy lehet egy csapatnak azért van nagy gólaránya, mert gyengékkel játszik… es így könnyű sok gólt lőni. És utána elmagyarázta nekem, hogy ezen kívül az sem igazságos, hogy ha gyengével játszol, akkor lehet nem húzol annyira, mert nem tudod, hogy kellenek a gólok, és nem fárasztod magad, és tartasz egy 1 – 0-t. És akkor ránéztem, és megkérdeztem tőle, hogy szerinted ez az utolsó két kijelentésed nem mond ellent egymásnak ?!?!?! erre nem kaptam választ, ellenben én feladtam. Éreztem, ezt a csatát esélyem nincs megnyerni. Olyan, mintha állnék egy festménnyel szemben, és probálnám meggyőzni, hogy szálljon ki a képből, és menjel el az üzletbe, bevásárolni, mert én lusta vagyok.

Végkövetkeztetés.

Köszönöm szépen KMDSZ. Számomra ez egy fantasztikus élmény volt. Ilyet még életemben nem láttam, sőt, még el sem tudtam volna képzelni, hogy ilyen létezik. Ennyire elkúrni valamit, ez már  művészi szintre volt emelve. De komolyan. Én, ha kifejezetten az lett volna a célom, hogy rettenetesen elrontsak mindent, és a lehető legjobban kitoljak azokkal az emberekkel akik eddig hűségesen jártak KMDSZ napokra, és szerették ezt, és eljöttek most is, és kifizették a belépőt.. hááát nem hiszem, hogy ennyire el tudtam volna kúrni.

Gratula KMDSZ. Komolyan mondom, ebből lehetne tanfolyamot tartani:) Hogyan NE szervezzünk 🙂

Ez egy különleges diáknap volt. 10 évesek lettünk. Meg szerettük volna ünnepelni. Szerettük volna, hogy ez a 10 év után valami különösen szép legyen az egészből. És ezt kaptuk. Egy nagy SZART. Köszönjük. És azt is köszönjük, hogy mindezek után többször is nyilvánosan bocsánatot kértetek, és bevállaltátok, hogy a ti hibátok, a ti felelősségetek….. jaj, nem kértetek bocsánatot, jaj igaz, elfelejtettem.. gerinctelen olcsó beszari lúúúúzer banda. Ja persze, es elhúztatok a bezsebelt penzekkel 😀 vegulis komolyan megdolgoztatok ezért az egészért. Erőfeszítés nélkül nem lett volna ilyen szar.. de komolyan.

Nagyon jó, ügyes, kompetens csapatotok van, ügyes, talpraesett, felelősségtudó embereitek. Emelem kalapom. Csak így tovább.

Tiszta szívből gratulálok azoknak a csapatoknak akik 10-edik szuletesnapjukat unnepelték ebben az évben 🙂 10 ev, szép kerek szám. Sok boldog szuletésnapot, és reménykedjünk egy jobb jovőben, egy KMDSZ mentes szervezésben… hupsz.. ezt hangosan mondtam ?…

Advertisements

~ by fulopmihaly on May 10, 2009.

78 Responses to “KMDSZ diáknapok… vagy mégsem ?”

 1. A szombati nap az mindent uberel. Azt sejtettem eddig is, hogy szorult beled egy jo adag hulyeseg :}}, de ez a nap ez nagyon ott volt. Danke szepen

 2. Ecce kar azert a napert, hogy nem lehetett valamilyen formaban megorokiteni 🙂 Nekem is reg nem volt ilyen jo napom 🙂

 3. :))

 4. A 2007-es diáknapokat is 1. és 2. éves egyetemisták szervezték… mégsem volt már a megnyitón megemlítve, hogy ezért nézzétek el a hibákat… és úgy egészében nem volt rosz… Szerinted?
  -tudod.. az a diáknapok amelyik a NAAAGY tömegverekedéssel kezdődőtt-

 5. Sajnos en a bemutatkozokat altalaban lekesem …
  “Ugy egeszeben nem volt rossz?” Jobb volt, mintha nem lett volna egyaltalan. Es ha jo volt inkabb azert volt jo, mert az emberek azert mentek oda, hogy jol erezzek magukat. Ha majdnam 1000 ember azert megy valahova, hogy jol erezze magat, akkor ez valoszinuleg sikerul is nekik. Ellenben sokkal sokkal sokkal jobb kellett volna legyen. Szoval abban, hogy jo volt szerintem semmi erdeme nem volt a KMDSZ nek. Sokmindent inkabb hatraltattak mint eloremozditottak. Es a problema az az, hogy igy utolag lehet kenyelmes mindenfele kifogasok moge bujni, de lenyegeben ez irrelevans. Attol fuggetlenul, hogy egyenileg ki a hibas, kinel mi es mikor akadt el, tulajdonkeppen maga a szervezet a hibas. Az elnoktol az utolso kis onkentesig. Maga a szervezet a felelos azert amit szervez, azokert az emberekert, akikkel szerveztet. Ha az onkentesek felelotlenek es inkompetensek, azt jelenti felelotlen es inkompetens volt az aki munkaval bizta meg oket. Ez ennyire egyszeru. Es ez a lanc felmegy az elnokig. Szoval KMDSZ – sucks. Es ez egy elnezo kifejezes.

 6. Kritikan aluli volt a szervezes, mindig voltak hibak (nem keves), de ezt nem lehet uberelni……legalabbis remelem

 7. évről érvre egyre rosszabb a szervezés…de ezt nem gondoltam volna, hogy idáig tudnak sűlyedni…jövőre vajon mi lesz?? Bele sem merek gondolni..

 8. Egy dolgot mondok, ami a focis vitádhoz nagyon jól kapcsolódik:

  Nem érdemes hülyékkel vitatkozni: lerángatnak a szintjükre és legyőznek a tapasztaltságukkal.

  NAGYON JÓ A BEJEGYZÉSED, nagyon tetszik, sajnálatos, amit leírsz!

 9. sajnos… ez az egyik “utolsó” olyan rendezvény amivel a KMDSZ ténylegesen meg tud szólítani sok diákot… és mégsem képesek arra, hogy kellő hangsúlyt fektessenek a szervezésre.
  Nem a TÖKÉLETESSÉG az cél… hanem az, hogy a lehető legtöbb résztvevő ténylegesen jól érezze magát.
  Kisebb surlódások, problémák mindig is akadnak…
  NEKEM gyanús az a “kifogás” amit a KMDSZ mondott a Babes park ügyében… szerintem nem volt kellőképpen utánajárva a dolognak.
  A női focis dolog az pedig NAAAAAAGY felelőtlenség!!!

 10. Legyoznek a rutinukkal 🙂 Igen tudom, mindig ebbe a tevedesbe esek, hogy nem letezik olyan ember, akinek ne tudjak elmagyarazni valamit. Sajnos eben ismet csalodnom kellett. Amugy az ilyen beszelgetesek nagyon erdekesek. Meghallgatod amit mondani akarnak, utana elismeteled nekik, alahuzva, kinhangsulyozva a huklyesegeket, es rakerdesz meg egyszer, es ok szemrebbenes nelkul mosolyogva rabolintanak. Ezeknel az embereknel a “megerteni valamit” egyenerteku azzal, hogy kepes vagy elismetelni, mint egy verset. Ha en vissza tudom mondani, akkor szamukra ez azt jelenti, hogy erthetove tettek magukat, es ha ugyanazokat a szavakat latjak kijonni a szamon, akkor ez szamukra azt jelenti, hogy “Na latod? En is pont ezt mondom” – szoval meggyoztek. Ok is elismetlik amit en mondok, ezzel abban a hitben ringatva magukat, hogy megertettek, es siman ravagjak, hogy hulyeseg. Es ha felteszel valami kis keresztkerdest, amire kicsit atfogalmazva kene visszaadni azt amit mondtal, es eppen elismeteltek, rajossz, hogy fogalmuk nincs… es akkor magatehetetlenul allsz, es nem tudod mit tegyel. En legalabbis nem tudtam mit tegyek. Probalsz valami nagyon eviden peldakat keresni, vagy elmutogatni, vagy kicsi tulzassal nevetsegesse tenni amit mondanak, hogy raeszmeljenek, es miutan minden kudarcba fullad… aszondod, OK, csinald ahogy akarod.

 11. és akkor a site-ról még szó sem esett… http://kmdsz.ro/diaknapok/2009/diaknapok1.html

 12. Szerintem a kifogasokrol beszelgetni teljesen irrelevans. Van 1 nagyon fontos teny. A szervezo az a KMDSZ. Mindenert ami a diaknapokkal kapcsolatos, elso sorban a KMDSZ a felelos.
  – elmentek a sportszervezok, es nem jottek vissza… hogy nem szegyellsz ilyet mondani ?!?! Ha tudtad, hogy el fognak menni, es lehet nem jonnek vissza, akkor nem bizod meg oket ilyesmivel, illetve keresel mas embereket is, hogy legyen egy backup plan !!!
  – a papirokkal a problemak … ha leadsz egy kervenyt, akkor azt nyomon koveted, utolso pillanatig checkeled, minden rendben van-e. Nem csak ugy hogy letudod a dolgokat es utana mikor elmesz, meglepodsz, hogy hat hogy hogy nem szabadok a palyak/termek. Ez azt jelenti, hogy a pentek reggel volt az elso alkalom, amikor a szervezok kimentek a szinhelyre ?!?!?! Ez meg a tobbinel is rosszabb. Nem is tudtak, hogy hogy neznek ki a focipalyak… nna szoval irrelevans.
  Ha Te vagy a szervezo, akarki mas elkurja, Te felelsz erte. Ennyire egyszeru. A magyarazkodas nem erdekel senkit. Szerintem meg kellett volna jelenjen a honlapukon, hogy emberek, ne haragudjatok, benak vagyunk, es elrontottuk. Retenetesen elrontottuk, mindenkitol nyilvanosan bocsanatot kerunk. Sajnaljuk. Jovore majd segitseget kerunk olyan emberektol / szervezettol aki valoban ert az ilyen osszejovetelek megszervezesehez.

 13. Bakik voltak. Nagyon sok. Tobb annal, mint amit te leirtal. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy csak az tud hibazni aki csinal is valamit…szoval en azert elgondolkodnek azon -meg mielott minden egyes szervezo es a szar koze egyenloseg jelet tennenk- hogy 4 nap fasza bulibol volt reszunk, amely a “szar” KMDSZ nelkul nem szuletett volna meg!

 14. Na vegre, megszuletett az elso ember, aki szembepisil a szellel 🙂 bocs a kifejezesert, nem serto, csak most valahogy ez jutott eszembe.
  A helyzet az az, hogy ez az egesz diaknap dolog ki volt talalva 16 evvel ezelott. Akkor akik kitalaltak, es a tobbiek akik 16 evig minden evben megkuzdottek azert, hogy fennmaradjon, es nepszeru legyen, es annyi ember akarjon beirtakozni, hogy le kelljen zarni a listat… igen, dicseret azoknak az embereknek. Es akkor tegyem fel a kerdest. Miert dolgoztak? Miert kuzdottek? Azert hogy ennek a “vezeto-gardanak” aki most van tronon az olebe csoppenjen a lehetoseg, minden kedvez korulmeny talcan van szolgalva… csak eppen nem kell elkurni. Nehez dolog. De megis sikerul.
  Arrol van szo, hogy ezt a 16 ev munkat ilyen felelotlenul seggbe rugni, es porba tiporni az ertekeit. Az, hogy letezik, es meg van szervezve, nem a mostani KMDSZ erdeme. A mostani emberek alig voltak ovodasok, amikor ez az egesz megszuletett.

  Szoval koszonjuk KMDSZ, hogy mindamellett, hogy a mi hetvegenket fuszereztetek, semmibe vettetek az eddig ebbe a rendezvenybe fektetett munkat.

 15. inkabb mentel volna maszni egy jot baratom 🙂

 16. Az igaz, h csak az hibázik aki dolgozik… de azért most picivel több hiba sikeredett mint amit a jóindulat megenged:)

 17. “csak az tud hibazni aki csinal is valamit…” – mondod ezt Misinek, aki felajanlotta egy KMDSZ-es szervezonek (ha minden igaz maga a KMDSZ elnok volt), hogy elviszi egy helyre ahol van kb 5-6 pingpong asztal (URSUS melletti kisutcaban – ha valaki ismerne), megbeszeli, hogy le lehet-e foglalni oket, es meg is szervezi a pingpong versenyt, csak mert szeretett volna jatszani. Erre az elso valasz az volt, hogy oke, menjenek… Aztan hirtelen a semmibol elokerult telefonon egy masik szervezo, aki allitolag elmegy megerdeklodni, hogy mi a helyzet. Es csodak-csodaja… persze, hogy nem lett belole semmi… De hogy miert, azt mar nem meseltek el szemelyesen, mert addigra eltunt az az egy emberke is, akivel beszeltunk, csak telefonon nyogtek valamit, hogy “nem lehet”. Az en maganvelemenyen az alapjan, hogy ismerem a helyet, es tudom, hogy nincs kiirva, hogy pingong: szerintem meg sem kaptak hol van, es nem beszeltek senkivel,.. De lenyeg, hogy “nem lehet”…

 18. @kukukk

  Én is a te véleményeden vagyok…
  a “csak az tud hibázni…” azt én is egy előző kommentre válaszoltam:)

 19. kurva szerencsetlen rendezveny volt! KMDSZ csak addig szervezo amig a penzt be nem hajtsa! Es szep kis summat osszehajtot maganak! Minimum 150 millat(regi penzben beszelve)Ja es ne beszeljunk arrol hogy meg penzert is szoktak ilyenkor palyazni! Nem is ertem miert szerveznek meg valmit , ha ennyire kepesek? Inkabb ne szerveztek volna semmmit!! Nagy senikik, akik dolgoznak az ugyon….!!! Erossen szarok voltak!!aki dolgozik, az nem tud ilyen hibat elkovetni azt is hozza kell tennem, de kmdsz az mas talteszta mintha az volna kriterium oda hogy minel balfaszabb legyel s akkor tag vagy meg szervezhetsz is!

 20. Teljesen egyetértek veled Mihály. Már csak 1 kérdés van: ezt az egészet érdemes egy ilyen bejegyzéssel lezárni? vagy nem lehetne utólag valamit visszaigényelni vagy tenni azért, hogy mégiscsak legyen valami amit visszaveszünk, amiért emlékeznek majd, hogy ha nem másért hát “a pénzért meg kellett volna csinálni” ?
  Nem lehetne valahogy, valamilyen módon visszaigényelni a részvételi díjak árát? Akár adóhivatalhoz fordulva. Mert ahogy leírtad, az ideiek “isszák meg” a régiek ötletét, munkáját..ráadásul úgy teszik ezt, hogy Ők nem tették jobbá az egészet..sőőt….
  Én először voltam, de szépen bemutatkoztak mondhatom..akikkel ez előtt az esemény előtt beszéltem, hogy milyen, meg hogy meséljen, csupa jót mondott..amiből nagyja igazolódott, de ez egyáltalán nem a szervező csapat érdeme.

  Visszatérve. Valahogy kellene valamit tenni az ellen, hogy “ne ússzák meg szárazon”

  1 csapatkapitány.

 21. Szerintem ugy volt szar az egesz ahogy volt…de kezdjuk az elejerol:
  Bemutato az okes, ott nem kellett szervezni semmit, de mar ott fenn akadtak hogy a szimpadon a satrukat az egyetlen nagy tocsa fole huzzak vagy inkabb ne (jelzem a satorban volt minden hangosito, gep stb tehat elektronikai cuccok, jot tett volna neki a viz), de nagy nehezen rajottek hogy nem oda kene tenni inkabb.
  Noi foci az kisse homalyos, de azt is csak magamnak koszonhetem, de meseltek mi tortent, szanalmas…
  City Tuuur, hat fantazia az van…mikulas ruha nekunk se jott ossze, kurva gyors volt az or a kis autoval, mire feloltoztem mar ott is volt es kozolte hogy nem lehet ilyet, no mondjuk jolvan elmegyunk, de meg megprobaltuk kicsit arreb, ami mar nem az ok teruletuk volt. De lass csodat, oda is utanunk jottek, vegig sasoltak az osszes kepunket a kameran es felhivtak a figyelmunket hogy ha megegyszer probalkozunk kihivjak a rendorseget, no mi itt hagytuk abba az egeszet…
  Sportrol inkabb semmit nem mondok, az mar szepen kivan vesezve a fenti cikkben, teljesen egyetertek
  Az idei diaknapokat nem a KMDSZ -nek koszonhetjuk szerintem, azt a sok helyet amit biztositottak, fel napos utanajarassal meglehetett volna oldani siman, es hova ment az a sok penz, ha kicsit utanaszamolunk majdnem 160 millio (regi penzben) lej ment nekik, BEKAPHATJAK AZ EGESZEN KOCSOGOK (ez a KMDSZ-nek, nehogy vki felreertse)!!!
  Vasarnap setalunk kifele a bukkbe jon egy srac eletembe nem lattam, kerdi tolunk messze van meg a bukk ?? mondom gyenge fel ora seta, aszondja akkor o kicsit siet…mondom mekunk van idonk setalunk ez kb fel 12 korul. kesobb kiderult szervezo volt LoL bezarsz, csavo azt se tudta hol a bukk es o a szervezo…komolyan ez mi volt ?? eddig is voltak bakik de ez uberkiraly volt..
  no lenyeg a lenyeg KMDSZ sucks jovora kene egy NoN KMDSZ dIAKNAPOKAT szervezni, kell 20-30 ugyes emberke es meglehetne csinalni, Slicc -nel siman vannak olyanok akiknek sokkal de sokkal tobb tapasztalatuk van a diaknapok szervezeseben mint az osszes KMDSZ csapatnak egybe…de ez csak egy otlet, jovore kiderul mi lesz, remeljuk a legjobbakat 🙂
  Gratula mindenkinek aki resztvett, marmint a csapatoknak, jo buli volt!! iGNORE iGNORE !! 😛

 22. Teljes mertekben egyet ertek veled, a leirtakon kivul persze meg rengeteg baki, hiba volt, ami a csapatok eletet, foleg a csapatkapitanyoket nagyon megkeseritette… Minden esetre szerencsenkre igy is jol ereztuk magunkat, Isten eltessen 10 eves szulinapotokon titeket is meg az osszes tobbi unneplo csapatot, remeljuk, h jovore nem arrol fognak szolni a diaknapok>, hogy `vajon mennyit birnak egy atlagos egyetemista idegei elviselni` 😉

 23. Amugy mar nekunk is eszunkbe jutott egy @Alternativ@ KMDSZ-mentes diaknapok otlete 😀

 24. http://www.learnmyself.com/personality.asp?p=poll-results&qp=5274x6A478cBD

 25. szavazzatoka szervezesre:http://www.learnmyself.com/personality.asp?p=poll-results&qp=5274x6A478cBD

 26. Teljesen egyetertek a cikk irojaval, rengeteg szponzor all a diaknapok mogott , plussz a diakok altal befizetett benevezesi dij, kerdem en hova az a sok penz, a karkoton es a kituzon kivul semmit se kaptunk, meg 1 jo szervezest sem. Nagyon sajnalom a sportokat, se kezi, se voli, se asztalitenisz se labtenisz meg sorolhatnank, ami volt az is eletveszelyes helyen… szervezoknek tapasztalt embereket kellene bevenni , akik tudjak mirol van szo, nem bantas keppen de egy elsoeves ujonc honnan tudja ,hogy fog zajlani vagy h kell kinezzen 1 ilyen nagy szabasu rendezveny. Bemutatkozas és a majalis is azert zajlott jo hangulatban mert a csapatok jo hangulatot teremtettek, es probaltak jol erezni magukat a korulmenyekhez kepest.Szemely szerint nekem ez a 2 nap telt a legjobban, sportnal fel napot vartunk, mire haza akartunk menni hivtak h 4tol kezdodnek a rendezvenyek, birok sehol, szervezok sehol, 2x 5 perces kosarmeccs az mar hab a tortan. FOcirol ne is beszeljunk, ha jol emlekszem 2 eve azon a palyan 1 diaknak nyilt torese lett… oda kellene figyelni az ilyen apro dolgokra, jol belegondolunk 16 eve folyik ez a rendezveny, evrol evre jobb kellene legyen…es hol tartunk? …sehol… Bizzunk a szebb jovoben, grat minden csapatnak!
  Ignore Oleee:)

 27. Akarva akaratlanul elobb vagy utobb mindenkiben felmerul az a kerdes, mennyi penzrol is beszelunk. Mennyi penz jott be a KMDSZ nek a beiratkozas dijabol, illetve a helyi tanacstol, illetva a tobbi szponzortol… Egyre tobben kerdezik, lenne e lehetoseg arra, hogy a KMDSZ-t kicsit sarokbaszoritani, es visszaigenyelni a beiratkozas koltseget teljesen vagy reszlegesen. Ahogy en latom a helyzetet, 2 iranybol lehet megkozelitani a problemat.
  – 1. Legalis indokokkal
  – 2. Moralitasra hivatkozva.
  Az elsorol nincs eleg informaciom, nem tudok nyilatkozni, de amennyiben lehetosegem nyilik ra, utananezek a dolgoknak.
  A masodikrol szerintem nevetseges egyaltalan beszelni is. KMDSZ csak ugy, mert moralis, mert igazsagos lenne, biztosan onszantabol fogja magat es kitesz a zsebebol 163 milliot… ha ha ha ha.. engedjetek meg, hogy nevessek. Szoval ez a megkozelites szerintem folosleges.
  Ellenben azzal teljes mertekben egyetertek, hogy nevezetesse kellen tenni ezt az evet a KMDSZ szamara. Nem kifejezetten a szervezetet, hanem a szervezeten belul a felelos embereket, vezetoseget, stb stb, mindenkit akinek donteshozasi koze volt az esemenyekhez. Persze most nem pl a vizi majalis szervezoirol beszelek, akik nagyon ugyesek voltak. Es voltak meg mas dolgok is jol es ugyesen megszervezve. Hanem azokrol, amik ugy mentek, ahogy mentek.
  Egyelore amit egeszen biztosan tenni lehet, az az, hogy minel tobb helyen reklamozni ezt a bejegyzest, es minel nagyobb port kavarni.
  Egy masik dolog, amit nem tudom hogyan lehetne lereagalni… a sajtoban teves informaciok jelennek meg. Pl a Szabadsag online oldalan gyonyoruszepen el van meselve, hogy lezajlott a ping pong es a tenisz, es minden mas, es szuper hangulat volt… szoval sem a ping pong, sem a tenisz nem zajlott le, el volt halastzva. Nem tudom mi ertelme van teves informaciokkal etetni az embereket. Ha gond van, es el volt rontva a dolog, legalabb ne vezessuk felre azokat akik nem voltak ott, es nem lattak… ezzel kurvara nem erunk el semmit !!!!!!

 28. ami a megpalyazott penzeket illeti, itt egy arrol, h menyi penzt kapott a kmdsz a megyei tancstol azert, h megszervezzek a diaknapokat. l

  http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=24036

  lassan osszeall a kep, ugy-e?

 29. Ne feledjétek el, hogy egy diáknapok olyan 20.000-30.000 lejes projekt!

 30. Kedves Mihály, azonkívül, hogy a végsőkig egyetértek az összes többi részlettel, egy dologgal kapcsolatban megkérlek pontosítsál:
  “Mindenki legnagyobb ledobbenesere a palyak es a termek nincsenek lefoglava… ?!?!?! hogy hogy nincsenek lefoglalva? a KMDSZ-nek nem jutott eszebe, hogy le kell foglalni ? Ez hihetetlen. Ez valami hulye vicc.”
  A pályák igenis le voltak foglalva. Fölösleges leírnom a részleteket, a sajtóban pontosan megjelent, hogy hogyan is b@szott ki a BBTE vezetősége a szervezőkkel.
  Egy másik felmerült szempontot lereagálva: az idei diáknapok el lettek b@szva, ez tény. De kár az elkövetkező diáknapokat temetni, vagy a régi diáknapok alapító atyáit emlegetni. Minden egyes diáknapok rendezőcsapata más. Minden egyes diáknapok egy önálló, külön rendezvény. Nem függnek össze, éppen ezért megtörténhet, hogy a 2010-es minden idők legjobb diáknapjai lesznek, vagy megtörténhet az is, hogy 2010-ben meglincselik a főszervezőt. Várjuk ki a végét…

 31. Kedves Szabo-Gyorke Zsombor….
  En csak annyit szeretnek ezzel kapcsolatosan kerdezni, hogy a papirt miert nem tudtak a szervezok elovenni,amikor tobben kertek, amivel igazoltak volna, hogy a Babes-parkban a palyak le voltak foglalva.
  A szervezok vontak a vallukat es kiderult, hogy nekik semmilyen papirjuk nincs. Ezek utan kar barmit is magyarazni…

 32. Járt a kezemben az a dokumentum, hidd el, hogy létezik. Nos, ha programfelelőse lettem volna a sportnak, azt hiszem én sem cipeltem volna magammal egy hivatalos kérést a pályákhoz. Annak az irodában a helye. Mégegyszer hangsúlyozom, nem akarok mosdatni vagy kifogásokat keresni, csak szeretném ha Mihály írása a lehető legpontosabb lenne. Legyen pontos és hiteles, mert úgy tökéletes eszköz KMDSZ-samponnak (fejmosásra).
  Ebből a szándékból kiindulva még egy megjegyzés: a polusos mikulás próbát valóban nehéz volt megvalósítani, de annyira azért nem volt gyászos a helyzet. http://www.youtube.com/watch?v=V_t8GxN7jII
  Gólyabál selejtezőn is voltak olyan próbák, amik fényképeket kértek több áruház belső területéről. Abszolút illegális. És mégis sokan megcsinálták.

 33. Nekem a kmdsz irodaba nem tudtak megmutatni…oda se cipeltek magukkal…

 34. hat en mar a tavaly is reklamoztam hogy a kmdsz nem er egy darab szart, na de az iden meg annyit se er, mert a szarnak van legalabb egy gerince… ha jovore is ez a banda lesz akkor szerintem jobban jarnak ha felberelnek egy rendezvenyszervezo ceget es azok biztos jobban megrendezik:))

 35. roviden tomondatokba az egesz reszemrol: elso eves vagyok.vartam a diaknapokat amirol sok jot hallottam, meg mekkora buli…pentek reggeltol kezdve az egesztol elment a kedvem, amit jelzem nem gondoltam volna.ekkora szart nemtudok elkepzelni. a hdn aka haromszeki diaknapok sokkal jobban megvolt szervezve.szal kmdsz kosz a semmit

 36. Tot am inteles.
  Tine-ti-o tot asa :p

 37. Nos en kezdenem azzal, hogy en nem szervezo vagyok, hanem csapattag, hogy meik csapat azt nem arulhatom el, mivel hogy nem az o nevukben szollo, hanem sajat nevemben. Ez igy mind jo es szep hogy te igy tudod kritikalni az egessz diaknapokat, de te ki vagy? valami kis isten aki mindenhol ottvan es mindent lat? ha ilyen ugyes vagy akor miert nem altal be szervezonek? Abban igazad van hogy a sport el volt szo szerint kurva, de a masik dolog hogy nem a sport rendezvenyekrol szollnak a diaknapok. melette sok szep verseny van meg, de ugylatszik ilyen kis sport buzik csak azert vesznek reszt hogy focizanak egy csomot s utanna meg komentaljak az egeszet… na kossz ebbol nem kerunk, ilyen ujsagirot. ja es meg valami, nem csak 10 eves csapatok voltak a rendezvenyen, es ok is ugyanugy megerdemlik a tiszteletet. varom valaszodat kedves “szerzo”

 38. mindezek mellé:

  1. Az idei év EGYETLEN jó pontja, hogy hála Istennek (és semmiképpen sem az inkoherens szervezésnek) nem volt halálos áldozat. Ezeknél az idei a no-brainer hibáknál sokkal kisebb figyelmetlenség miatt már volt a rendezvénysorozatnak halottja. (2004-ben)

  2. Évek óta megvan az a kretén szokás, hogy a diáknpos feladványokban törvénytelen dolgokat várnak el a résztvevőktől… Különösen a City Tour-on! Nem értem, hogy a KMDSZ-nek hol nem csapódik le, hogyha ezt a gyakorlatot fenntartja, a hatóságok MEGSZÜNTETHETIK MINT DIÁKSZERVEZETET!!! Ez nem vicc.

  Vettem részt diáknapokban, kétszer is, igaz már elég régen. A lényeg ott is az volt, (megintcsak City Tour), hogy egy pár ötletes feladvány mellett tele volt rakva a “program” világraszólóan ostoba és/vagy törvénytelen és/vagy a versenyzőkre és/vagy más kiszolgáltatottakra (hajléktalanok, romák, stb.) megalázó badarságokkal. A mostani fiaskó ennek a többéves gyakorlatnak a következménye. Minden jó ötlet ami az idén indult (pld lepkevadászat átalakítása) ennek a fiaskónak az árnyékában fog kuksolni.

  Ilyen esetekben ildomos írásban bocsánatot kérni a résztvevőktől.

 39. Klasszikus hozzaszolas 🙂 Ha te olyan okos vagy, miert nem csinalod Te ?
  Eloszor is tisztazzunk par dolgot.
  1. Nem vagyok ujsagiro. Ahol te most eppen ilyen intelligensul kommenteltel, az az en szemelyes blogom, ami az en sajat SZUBJEKTIV meglatasomban abrazolja az esemenyeket, es itt igenis kis-isten vagyok, nem is kellett volna feltetlenul publikaljam a bejegyzesed :D, de gondoltam szakitok kis idot rad …
  2. Ez az orok – balfasz valasz, “ha te okosabb vagy, miert nem csinalod te” Elmondom a valaszt, lehet segit majd. Azert, mert en vagyok annyira okos, hogy belassam, hogy nem ertek hozza, es ezert nem foglalkozom vele 🙂 Es van annyi jo-erzes bennem, hogy ha ezt belatom, akkor csak olyan sima ontudatlan feloltlensegbol ne rontsam el 1000 ember diaknapjat …
  3. Szoval szerinted en sportbuzi vagyok 🙂 Ennek a kijelentesnek az informacio-bosege es megalapohatosaga remelem nem egyenesen aranyos a az allito ertelmi kapacitasaval. Igen, Te vagy az allito 🙂
  4. A tobbi szep verseny, amit ilyen bajosan olelgetsz… az gondolom pl a Kulturmaraton, ahol egyes csapatok telefonalgattak, es a szervezok nem raktak ki oket, vagy a tancmaraton, ahol egyes csapatok verseny kozben cserelgettek a parokat es a szervezok nem allitottak le az egeszet, es ne mzartak ki a csapatot… vagy a bemutatkozas amirol mar szo esett, vagy a city tour, aminek a probai ugyancsak elemezve voltak, hogy mennyire le voltak ellenorizve, es mennyire voltak csak ilyen legbol kapott agyremek, ami megszulethet egy elsoeves naiv kis fantaziadus fejecskejeben… de ezek irrealitasuk ellenere legalabb szellemesek voltak 🙂 vagy nem is tudom… azt a szervezot kene ertekeljem, aki Vasarnap kerdezoskodik a helyszin hol-leterol, vagy aki tolem ker golyostollat, hogy osszeirja az eredmenyt… vagy aki tolem kerdi meg hol lehet ping pong asztalt talalni ?!?! vagy folytassam meg ? Ezek voltak a szuperul megrendezett versenyagak , amiert tisztelnunk kellene a szervezoket ?
  … te kis okos 😀 Nem tudom mondta – e mar valaki… csupan azaltal, hogy nem szeretsz / nem tudsz sportolni, nem valsz azonnal feltetlenul okossa 🙂
  5. Senki egy rossz szot nem mondodtt a nem 10 eves csapatokrol 🙂 Ezt a komplexusod valahogy fogalmazd at, ontsd mas mederbe, mert itt nem talal helyet.
  De azert ,hogy minden ketseget eloszlassak, Gratulalok az osszes 10 eves es nem 10 eves csapatnak, egyforma mertekben reszt vettek es jova tettek az elkurt diaknapokat 🙂

  … es meg egyszer Hajra Slicc… es azert csak a Slicc, mert az EN sajat Blogomon vagy, es en Slicces vagyok. !!! kurvara Slicces 🙂

 40. Sziasztok! Hat nem semmi amit ide irtal. En eloszor 1999-ben vettem reszt a Beerlak nevu csapattal de mar akkor kialakult egy velemenyem a Hires KMDSZ-rol es nem sok hianyzott hogy egy par ugy mond szervezonek beakasszak egy parat. Meg ketszer reszt vettem kesobb a KergeMarhakkal de akkor megfogadtam hogy nekem a sok huesegbol es az ilyenfajta szervezesbol elegem van, nem fognak velem csusaggot uzni ilyen szinten a KMDSZ-sek. De az a szar hogy veszem eszre ezek semibol nem kepesek tanulni. Most azt kene tenni hogy odamenni a KMDSZ irodahoz es szamon kerni es a penzeteket visszakerni. S hogy zaroul idezzek egy “HIres embert” a mondasaert: “Ezt Elkurtuk, Nem kicsit, NAGYON” Szabadsag!

 41. Adi. Eloszor is par helyesirasi hiba javitasaval kezdenem: “meik” az nem helyes, “szollnak” egy l, “melette” ket l,”akkor” ket k, “focizanak” ket z, “komentaljak” ket m, “altal” ket l stb stb. Hat ez elarul egy-ket dolgot rolad.
  Amugy nem kell Istennek lenni ahhoz, hogy lassuk: a beka segge alatt volt az idei diaknapok szinvonala. Es nem csak a sport rendezvenyek elrontasa miatt mondom ezt. Vegyuk peldaul a kocsmajatekokat: poker, sakk es table. Csak ennyi??? Hova tuntek a tobbi jatekok? Es miert kellett csapatonkent 4 szemely reszt vegyen? Ej-haj, itt valaki(k) nem gondolkoznak, nem mielott beszelnek, de mielott lapra vetnek dolgokat. Karaoke. Nem akarok lehordani senkit de voltak a nyertesek kozott olyan “enekesek”, akiknek enyhen szolva farcs volt a hangjuk. Szoval akkor mi szamitott? Hogy hany reszeg bulizik elottuk?
  Lehet teged nem hat meg a sport, de mindig is a legnezettebb rendezvenyek voltak a diaknapokon (a vizespolo es iszapbirkozas utan :P). Mar elkepzelhetetlennek tartom a diaknapokat annelkul hogy a Babes parkban toltenem felet. Mind lehet “mellette sok szep verseny”, ha a legszebb nem jo, mar ranyomja a pecsetet a diaknapokra.
  Ugyhogy a “szerzo” urnak, aki blogger es nem ujsagiro, teljesen igazat adok, es szerintem aki nem fogja fel hogy atvertek az iden… hat ne vegye, menjen es elvezzen minden sz**t amit kap.

 42. “azt hiszem én sem cipeltem volna magammal egy hivatalos kérést a pályákhoz”

  Sajnos szükséges ez… de nem kellett volna cipelni- 2-3 A4-es lapot.
  Viszont a Babes Park lefoglalaása NEM csak az adminisztrativ igazgatóság által kiálitott paprból áll.
  Szükséges lett volna a rendezvény elötti héten hosszas személyes egyeztetés a Park ADMINISZTRÁTORÁVAL.
  Ha azon a héten 2X 3X fent jártak volna a prkban.. elképzelhető h nem pénteken derül ki, sőt az is, hogy a KMDSZ feoglalása marad.

 43. Akkor viszont Téged is pontosítanálak: mi nem egy hivatalos kérés bemutatását szerettük volna, hanem a hivatalos engedély felmutatását, amelyen szerepel, hogy pontosan hány órától, mennyi idõre és mely pályák állnak a KMDSZ rendelekzésére a sportrendezvények lebonyolítására. Természetesen az arra jogosult szervezet/vezetõ aláírásával és pecsétjével. Egy kérés – legyen az bármilyen hivatalos is – csak egy kérés…

 44. Még egy annyit hozzátennék, hogy ezen engedély felmutatását ugyanugy kertük a KMDSZ irodában, mint a Babes parkban is. Egyik helyszinen sem mutatták be. Bizonyára be volt téve egy banki széfbe, nehogy ellopják, vagy kárt tegyenek benne a felelõtlen résztvevõk…
  Lehet én vagyok naiv, és valójában a KMDSZ egy annyira szavahihetõ szervezet, hogy a Babes park felügyelõi bármi nemü engedély bemutatása nelkül, pusztán a szavuk alapján, beengedik õket, és kiadják nekik a pályákat/termeket.
  Én legalább is eddig sem a két szép szemem csábos kacsintásával, sem a bársonyosan búgó baritonommal nem tudtam meggyõzni soha senkit, hogy engedély felmutatása nélkül beengedjenek publikum számára zárt helységbe/rendezvényre…

 45. Adi (?) megismétlem, amit fent írtam:

  “Nem érdemes hülyékkel vitatkozni: lerángatnak a szintjükre és legyőznek a tapasztaltságukkal.”

  Faszikám, nem vitatkozunk veled, mert hülye vagy és széllel szemben pisilsz. (ezt asszem Misi is írta valakinek… lehet épp neked…)

 46. tokeletes, biza hogy a sport all a kozeppontban az egesz diaknapok alatt, en nem vagyok atleta, mar az alkatom miatt se no meg a matek es info tanulas se oda vezet 🙂 de nekem minden evben az telik a legjobban hogy 2 nap a babesparkban setalva egyik rendezvenyrol a masikra, taskaban sorocske, es szurkolni a csapatnak!!Ez az egyik olyan rendezvenysorozat ami osszehozza a csapatokat akarva akaratlanul, hisz itt inkabb van ido tarsalogni mint pl city tour kozbe…De ugy nez ki hogy mindenki mas velemenyen van ezzel…

 47. “nem letezik olyan ember, akinek ne tudjak elmagyarazni valamit” – mindig sikerül valakinek ezt megcáfolnia 😛

 48. Mondjon le! :))

 49. Én tizedik éve részt veszek (diákként!) a diáknapokon, és el kell mondanom, hogy nagyon átverve érzem magam.

 50. Melis, ne mind bukdácsolj annyit 😛 😀 😉

 51. @Kaméleon

  Lehet, hogy Melis orvosit és műépítészetet végez…

 52. Lehet, hogy lehet 😛

 53. Beszelgetunk beszelgetunk, de azon kivul, hogy minenki kikabalja magat, es levezeti a frusztraltsagat, van-e valamai haszna ennek a bejegyzesnek?
  Akarjuk-e hogy legyen valami haszna?
  Szerintem ami elmult azon nem lehet valtoztatni, de nem is ez a lenyeg, hanem az, hogy tenni valamit, amivel kiegyenlitsuk kicsit a merleget, es amivel bebiztositsuk magunkat, hogy tobbet nem fordulhat elo ilyesmi.
  A KMDSZ a beiratkozas pillanataban biztositott egy bizonyos programot a beiratkozasi dij fejeben. Felelosseget vallalt, hogy biztositja a jatek-tereket/helyszineket. Mi a beiratkozasi osszeget kifizettuk. Szerintem a KMDSZ nem tett eleget a megegyezes ra vonatkozo felevel. Ha ez csak igy siman elmulik, es nincsen semmi kovetkezmenye, akkor jovore nem lesz semmi stressz, a kovetkezo szervezok azt mondjak majd…. huuuu a tavaly kurva szar volt… es mi ? nem tortent semmi, legrosszabb esetben mi is elszarjuk, es azzal annyi senki sem fogja leharapni a fejunket…
  DE ha mi most leharapjuk a mosatni szervezo fejet, akkor a kovetkezo ev szervezoi mar nem engedhetik meg maguknak ezt a lezserseget.
  Szoval en kezdenem pl azzal, hogy egy reszt visszaigenyelni a beiratkozasi koltsegekbol. Szeretnem, ha valamennyire hozzaszolnanak a csapatokbol is kepviselok. Ha ez a gondolat csak az en fejemben mozog, akkor en vagyok a hulye, de ha 32 csapatbol mondjuk 25 egyetertene velem, es latnem, hogy egyetertenek, esetleg irnanak ide valami hozzaszolast, valami otletet, akarmit, lehet kozosen kihamozunk valami az egesz helyzetbol …

 54. Helloka mindenkinek!!!!
  Én személy szerint nem szeretném fokozni az itt elmondottakat,maximálisan egyet értek velük.Csak azt az egyet sajnálom h most jelentkezett tudtommal a legtöbb csapat számszerint 32 (31) és most kellett volna a helyzet magaslatán álljon a Tisztelt KMDSZ bagázs de a tettek v nem tettek magukért beszálnek hangsúlyozom SAJNOS!!!!
  Végül szeretnék Gratulálni minden csapatnak akik hüségesen kitartottak és külön azoknak a csapatoknak aki JUBILÁLTAK!!!!
  Végül de nem utolsó sorban Misi barátomnak aki megmondta a magyartot!!!Hajráááá Hajrráááá IGNORE
  ”Minden Jóban van valami IGNORE”

 55. ertheto h nem volt minden tip-top, de csak panaszkodsz itt. Gondolom ott is vegig idegeskedtel ahelyett h probaltad volna a helyzettol fuggoen jol erezni magad. remelem jol megemesztetted magad 😉

 56. … probald meg jolerezni magad … ez a klasszikus romaniai hozzaallas, ha leforditanam, igy hangzana, lehet igy ismerosebb :
  “Las ca’i bine si asa” szoval jol van ahogy van, es probaljunk mosolyogni… ha mar ott van a tragya, hemperegjunk bele es rofogjunk mi is mint a disznok igaz ? Ez valoban jo hozzaallas …

  amugy ha elolvastad volna, amikro lattam mi a helyzet tobbszor is, amikor szervezovel talalkoztam, felajanlottam a segitsegem, el akartam rendezni a ping pong termet es meg akartam szerveznia versenyt, vagy legalabb segiteni benne, es a noi foci eredmenyeinek az osszegyujteser, osszesitesere is felajanlottam a segitsegem.

  Szoval egy piciket tovabb leptem, nem csak probaltam jol erezni magam, ettol fuggetleneul koszonom a tartalmas hozzaszolasod 🙂

 57. Penta, téged is oda lehetne állítni Adi mellé és veled sem kéne vitatkozni… Aki itt ilyesmivel jön, hogy capu plecat sabia nu taie, hogy magyarul mondjam, az nem volt a diáknapokon se most se soha. Eddig tényleg elnézhető-formák voltak a szervezési gondok. De itt már nem lehetett szórakozni.

  Bazeg, Misi, ÉN leckéztetem ezeket, mikó ott se vótam 😀

  Na a lényeg szerintem az, hogy elég sok szart nyelünk és igazán meg kéne már kérjük/kapjuk azt, amiért fizetünk. És itt végeredményben nem azt a “semmi” 10 lejt (?) kell nézni, hanem a STEXET, amit a KMDSZ lenyúlt és amiért alíg tett valamit.

  Na over and out 😉

 58. Van egy altalanosan elterjedt mentalitas ebben az orszagban, amit en az istennek sem tudok megemeszteni. Espedig, hogy nem en, mint egy termekert, szolgaltatasert, stb fizeto emberke vagyok a kozpontban, hanem az, aki ezt nyujtja nekem. Es nem neki kell torekedni arra, hogy en elegedett legyek, hanem nekem kell orvendenem, hogy egyaltalan szoba allt velem. En nem tudok orvendeni a “nesze kutya csont” helyzetnek.
  Az egesz diaknapokat lehet ugy is tekinteni, mint egy szerzodest, amelyben az embernek vannak jogai es kotelezettsegei. A nevezesi dij idobeni es teljes osszesgben torteno befizetesevel eme “szerzodes” rank vonatkozo kotelezettseget teljesitettuk. Ezek utan alapveto jogunk elvarni, hogy ok is teljesitsek a rajuk eso reszt. Ami szamukra viszont kotelezettseg, es kutya kotelesseguk teljesiteni!! Ennek sajnos csak reszben tettek eleget. Es meg ezt is elneztuk volna nekik, ha nem olyan lett volna a hozzaallasuk, mint amilyen volt…
  Es miutan kiderult, hogy mennyire balul sult el a szervezes, meg mindig akadtak emberkek, akik szivesen segitettek volna menteni a menthetot (lasd Misi – es tanusithatom, hogy tenyleg felajanlotta a segitseget), de nem hogy nem vettek igenybe a segitsegnyujtast, de sok esetben/helyszinen szervezo sem volt, akinek segiteni lehetett volna.

  Szaz szonak is egy a vege: a penzt felvettek, viszont a cserebe igert dolgokat csak reszben, es azt is sok esetben szarul teljesitettek. Ez pedig jobb helyeken nem elfogadhato.

 59. üdv, olvasó. régi kmdsz-es vagyok, diáknapok szervezőcsapatában is voltam már 3-szor (2008, 2007, 2006). az idén nem állt szándékomban szervezni, de a sors iróniája úgy hozta, hogy a +1 csapat tagjaként kénytelen voltam beszállni a szervezésbe (paintball levezetése, ahol találkozhattatok velem). és ezzel így volt jópár csapattársam is. így a +1 nosztalgiacsapat (régi kmdsz-esek csapata) nem versenyzőként vett részt, inkább szervezőként az idei diáknapokon.

  a paintballon kívül a diáknapok alatt sofőrködtem (4 nap alatt 796 km-t vezettem kolozsvár területén) az egyik autóval (2 autó állt a diáknapokon a szervezők rendelkezésére).

  hogy a beszedett pénz mire ment el, annak pontos leírását a főszervezőtől kérjétek – kicsit kopaszodó, szemüveges sráctól, Feritől (0788-251025) – neki megvan, meglesz a héten az összesített bevétel-kiadás.

  a szervezőkről meg annyit, hogy amikor diáknapokra keres a kmdsz szervezőket, mindenki azzal jön, hogy nem szervez, inkább csapatban játszik. így elég nehéz összehozni egy 40-50 fős csapatot, ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen menjen.
  mindenki túlvállalja magát, és így nagyobb az esélye, hogy hibázik.

  ígérni annyit tudok, hogy jövőre jobb lesz, nincs ahogy ennél jobban elb@szni.

  a kmdsz most kezdett megfiatalodni, eddig az volt a baj, hogy túl sok a vén róka a szervezetben. most, amikor elérte azt, hogy lelkes elsőévesekkel megfiatalodott, akkor jön egy ilyen rendezvény és szidjuk/szidjátok a szervezőket. itt egy ellentmondás. az sem jó, ha a régiek csinálják, az sem jó, ha az újak csinálják. az ideit nem csak új emberkék szervezték. a csapatban, igaz túlnyomó részben elsőévesek voltak, de azért mellettük álltak az idősebb generációból is jónéhányan.

  végezetül: bíráskodni lehet bármelyik nézőpontból, de a legjobban az látja, aki benne volt. mindenkinek igaza van.

  javasolnék még egy csapatkapitány-találkozót a szervezőkkel, ahol mindent le lehetne beszélni, ki lehetne egyezni dolgokban, civilizált körülmények között. ne legyen anyázás, kurv@istenezés meg ehhez hasonlók. emberek vagyunk, viselkedjünk.

 60. az előző beszólásomban elrontottam az emailcímemet, ebben már jó 🙂

 61. Mitszoltok ha talalkoznank csapatvezetok es PICIT MEGLATOGATNANK A kMDSZ-ET MERT OK MEG utolag sem hivnak szolnak semmit!!! Elbeszelgetnenk veluk hogy valahogy ki kell javitsaka bakit, vagya penzbol adnak vissza! vagy valmi mas megoldast kell talaljunk! Szerintem ne hadjuk annyiba ezt!

 62. Kolcza Matyas Barna, emelem kalapom, szep hozzaszolas volt. En is szorgalmazom ezt a kozos talalkat a csapatkapitanyokkal ( mondjuk en nem vagyok az, de azert kivancsi lennek egyre s masra ).
  Szerintem ha lesz ilyen gyules, el lehetne inditani egy kis dokumentumot, hogy mik a csapatok minimalis elvarasai a kovetkezo rendezvenytol. Pl,
  – legyen mento( igen, tudom, most volt ),
  – legyenek hivatasos birok, legalabb a kosarlabdan.
  – Ne legyenek a meccsek kiesesesek, legyenek csoportmerkozesek, legyen megadva minden csapatnak, akarmennyire is gyenge, hogy legalabb 2-3 meccset jatsszhasson. Vegulis ez nem egy profi verseny, ez arrol szol, hogy jol erezzuk magunkat.
  – a city tour probai legyenek valahiogy a normalitas keretein belul
  – mindig minden sportaggal es minden rendezvennyel kapcsiolatban legyen publikusan megadva egy elerhetoseg pl telefonszama annak az embernek aki direkt felelos az illeto rendevenyert, es aztan az ne mondhassa, hogy akarmirol is nem tud, vagy mast kerdezzunk.
  … stb stb szerintem rengeteg ilyen alapveto dolgot papirra lehetne vetni, amire az idei szervezok egyszeruen nem gondoltak.
  Es valoban en is egy normalis, konstruktiv beszelgetesre gondolok, ami minimum 3 reszbol kellene alljon.
  – Mi tortent most, miert tortent ugy ahogy tortent. Ebbe beletartozik az, hogy miert nem voltak engedelyek, miert nem voltak soha sehol szervezok .. stb stb honnan jott es hova ment a penz, kik voltak a szponzorok…. ja tenyleg amugy a szponzorok nem voltak sehol sem reklamozva… ?!?! ez mit jelent ?
  – Milyen kovetkezmenyei lesznek ennek? Ugy ertem ki vallal az egeszert felelosseget, es milyen modon.
  – Mit lehet tenni azert, hogy a kovetkezo ne igy suljon el. Realis javasaltok, lszogezett hatarozatok… pl ez a lista ami tartalmazza a csapatok minimalis kovetelmenyeit, elvarasait, vagy esetleg felvetodhetne egy tarsszervezo jelenlete. Van-e erre szukseg vagy nincs… stb stb rengeteg kerdest fel lehetne dobni.
  Szoval varom a csapattagok, csapatkapitanyok hozzaszolasait, erdekel-e valakit ez az osszejovetel?

 63. a penz szerintem siman elment, lehet hogy telleg van ennyi kiadas amennyit beszednek, ha belegondolsz es kicsit utanaszamolsz lehet hogy nem is olyan sok az a penz…a noi foci kb 36 milla (regi) lej es sok mas kiadas is van, amit nagyjabol egesz napra voltak kiberelve (paintball, vizimajalis,pc jatekok) nem mondom, hogy nem kene vmifele kompenzalast kernunk de penzbelit lehet hogy nehez lesz, en nem varom el a rendezoktol hogy sajat zsebbol kitegyenek par millat, azert amit ingyen vallaltak…nem mondom telleg elkurtak a dolgokat de sajna azok szinte mind ingyen lettek volna (babes parkra nem hiszem hogy kene fizetni) no de ez csak egy velemeny. Jo otlet amugy a csapatkapitany gyules, ott meglehetne dumalni a dolgokat!!Masik dolog hogy telleg nem kene “buntetlenul” hagyni a vezetoseget, hisz akkor ezutan, a jovoben mire varhatunk ??

 64. belekerül annyiban, ezt már régebb is irtam, vegyük pl a mentőt az is 30-40 milla.
  simán elmegy 200 milla egy ilyen rendezvényre.

 65. engem erdekel az osszejovetel, s ha nem mas a csapatok is belesegithetnek a szervezesben…

 66. 2007.ben volt olyan résztvevő aki összeveszett a csapattársaival s beállt szervezni… az egyik LEGAKÍVABB szervező volt 🙂

 67. Én nem tudom, valaki, hogy tud egy ekkora szart szervezni. S ennyi balfasz, szerencsétlen, és mindemellett nagyképű szervezővel találkozni, nem hiszem valaha még kedvem lesz a diáknapok keretein belül valamiben is részt venni….

 68. 2008-ban is volt olyan ex-csapattárs, aki éppen döntő meccsen bíráskodott. És nem vált előnyünkre. De ez lehet elszigetelt jelenség is.
  Valószínűleg akadnak olyan régi diáknapozók, akik már nem vehetnek részt, de szívesen beszállnának a szervezésbe, részfeladatokat vállalnának, vagy akár tanácsokkal ellátnák a fiatalabbakat. De eddig senki sem kérte a segítségüket, sem a véleményüket.
  Javasolnám a leendő szervezőknek, tartsanak például ötletbörzét, brainstormingot – az mindig hasznos szokott lenni. És a javaslatok, tapasztalatok összegzését jómagam is kiváló ötletnek tartom. Eddig még soha senki nem kért visszajelzést a rendezvényről, pedig igazából az alapján lehetne fejlődni, fejleszteni a színvonalat.
  Senkinek sem érdeke lehúzni egymásról a keresztvizet, csak a hatékony, kétoldalú kommunikáció hiányzik.

 69. elarulom az iden a mento 5000 lejbe kerult

 70. infláció… 2007-ben azt hiszem 3000 de csak aszisztens + egy kombi dacia… amit a “Vastagtejes bokasérülésnél” szépen neki is vezetett a sofőr az egyik padnak :))

 71. Végig olvastam a hozzászólásokat, magamban is elgondolkodtam sok dolgon. Mindenesetre véleményem még mindig az, hogy valamit tenni kell, nem hagyhatjuk ennyiben. Ha nem is teljesen pénz visszaigénylés miatt (amiről személy szerint nem mondtam le, szóval kiváncsian várom azt a kimutatást) akkor amiatt, hogy miért is lett ilyen a szervezés, hogyan magyarázzák ezt Ők a nagy szervezők. Érzésem szerint kellene 1 megbeszélés csak csapatkapitányok között, amikor egymás között is megvitatjuk a dolgokat és egy félhivatalos összegzett követeléssel állunk a szervezőgárda elébe.
  Ezért kellene egy valaki aki ezt összehozza, megkeresi a csapatkapitányokat és aztán meglátjuk mi sül ki az egészből.

  1 csapatkapitány.

 72. http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPArticleScreen.vm/id/25539;jsessionid=4B7C4F949F81F32C48ABEB4D4BDCB3ED

  És még mindíg semmi “bocsi fiuk-lányok” 😦

 73. kalcza matyasnak! en meg elarulom hogy lenyegtelen mi mennyibe kerult! az szamit hogy keptelenek voltak akmdsz-esek egy programot megszervezni! az szamitott hogy osszeszedjek a penzt es utanna husss…eltuntek szinte minden helyszinrol! pl ott van az szemuveges kmdsz-es amelyik a foszervezo, latszika foton is!na o egy kibaszott gyenge tag , nem tud felelosseget valalni semmiert!! Szerencsetlen, politikus fajta! Mindjart kihozzak az itteni kmdsz-es hozzaszolok hogy mi resztvevok hibaztunka sportrendezvenyekert es ok nem!! Fiuk inkabb menjetek politikusoknak, az valo nektek utaljon meg tobb ember, ugy se tudtuk az ember szemebe nezni amikor kerdez egy resztvevo valmit az incidensekkel kapcsolatosan, pl ott van a foszervezo, amelyik nagy melakul, lassan beszel es korbe korbe nez mikozben vele komunikalsz! Ilyen emberek ezek! Valamilye hatul hianyzik, ami az emebrt egyenesen tartja;)
  Senkihazik! Utolag sincs semmi, nincs bor a pofajukon!

 74. Na basszus milyen cikket irnak ezek, johogy nem irjak hogy minden siman lezajlott es fasza volt! Hat mostmar telleg megkell bunhodniuk a felelosoknek, nem kepesek meg most sem vallalni semmifele keppen a hibaikat! Minel hamarabb osszekene hozni egy gyulest, mert lassan jonnek a kicsengetesek, amik mar meg is kezdodtek nagyjabol, plussz jon a szesszio is. Ne csak itt osszuk a semmit, lepni kell mert hanem ures szavakka valnak a fenti sorok, es lassan lassan feledesbe mulik az egesz, nem a teny hogy milyen szar volt a diaknapok, hanem az hogy tenni is akartunk valamit hogy a kovetkezokben ez ne fordulhasson elo!

 75. örülök, hogy ennyire konkrét véleményed van. annak nem, hogy csak így tudod kifejezni. a kolozsvar.info -ban pedig egyenesen csalódtam, amiért “kritikának” nevezi ezt és kiteszi, hogy ott is olvashassák. a blog erre való, hogy így is ki tudják fejezni magukat az emberek. de hogy miért kerülhet ki egy ilyen írás egy neves hírportálra, azt nem értem. nem a szervezőket védem, nem téged ócsárollak, de a kritika szerintem messze nem ezt jelenti. ez egy hatásvadász írás, ami szedi a kommenteket és a húsosfazék köré gyűjti az embereket, hadd rágják csontig a húst (jelen esetben a KMDSZ-t). Elhiszem, hogy igazad van, jól tetted, hogy megírtad. De megtarthattad volna a blogodon.

 76. Ha buntetni akarjuk a vezetoseget, egyszeruen a tagok 15% altal iktatott bizalmatlansagi inditvanyal, rendkivuli kozgyules reven a jelen levok 50%+1 fo szavazattal levalthato a teljes vezetoseg. Csak talaljuk ki es szavazzuk meg az uj elnokseget.

  Penzbeli visszafizetesre nem tudom hogy lenne-e lehetosege a Kmdsz-nek, de az esetlegesen odaalitott uj elnokseget kotelezhetjuk az altalunk osszealitott kovetelesek betartasara… stb… rajtunk mullik hogy ki vezet egy olyan szervezetet, ami a “kolozsvari diakokat kepviseli”… hat tegyunk rolla…

 77. Galactico –> megtarthattam volna a blogomn… elso sorban semmi kozom ahhoz, hogy bekerult a kolozsvar.info-ba es a manna.ro ba. Miutan megirtam, kovetkezo reggel mar benne volt az ujsagban.
  Azonkivul pedig ha ez a kritika nem elegiti ki az esztetikai vagy eszmei izlesedet, akkor gondolom a Szabadsagban megjelent “kritikak” sokkal jobbak igaz ? Azok mind arrol szolnak, hogy nyalnak a KMDSZ nek, es meg nem szervezett esemenyeket dicsernek, hamis informaciot omlesztve az emberek fejebe. Az jobb ? Az enyem legalabb realis informaciokat kozolt.
  Ezzel kapcsolatosan tenyleg nem tudom, hogyan engedheti meg maganak egy ilyen neves hirlap, mint a Szabadsag, hogy egeszen egyszeruen hamis informaciokat kozoljon a hasabjain.

  … ennyit a minosegi ktikikarol…

 78. 1.A diaknapok elotti csapatkapitanyokkal valo egyeztetesen allitolag elhangzott egy olyan kijelentes, h iden nincsenek szponzorai a diaknapoknak.

  2.Nem jelentektelen, h mi mennyibe kerul, de epp ezert fizettuk a nevezesi dijat. Innentol mar nem minekt erint.

  3.Valakinel olvastam, h a pillangozas megfelelo lebonyolitasa sajnos arnyekban marad a nagyszamu szervezesi baki mellett. Felhivnam a figyelmet, h a pillangozas ujfajta megszervezese/lebonyolitasa szinten azon a bizonyos csapatkapitanyos talalkozon lett leszogezve, kozos megegyezes alapjan. -> Ebbol latszik, h lehet es nagyon is erdemes osszeulni es megbeszelni a diaknapokkal es probalkkal kapcsolatos igenyeket, jo megoldasok nagy esellyel szuletni fognak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: