Akarunk egy jobb KMDSZ diáknapot. Ha nem az idén, legalább jövőtől

Szerda. Első nap volt 1404 látogatóm. Második nap alig 1000 felett. Harmadik nap pár száz. Ez nagyon hűen bizonyítja, hogyan oldódnak meg a problémák. Hozzá vagyunk szokva, hogy a dolgok ne menjenek jól, utána 1-2 napot morgolódunk, és elfelejtjük. Vannak fontosabb gondjaink. Jó, nem jó, ez van. Ez a román ember.

Még egyszer megpróbálom. Számomra elég fontos eseményről van szó, hogy hajlandó legyek időt áldozni rá. Probáljuk meg összehozni, hogy találkozzanak valamikor a csaptkapitányok, vagy egyáltalán emberkek a csapatokból, és süssenek ki valami okosat, hogy milyen elvárásokkal is kellene a KMDSZ elé állni. Ha ebből nem lesz semmi, akkor jövőre nem tudom milyen alapon lehet akármilyen elvárásunk a KMDSZ-el szemben.

Mi is történt ? Ezelőtt 16 évvel valakik kitaláltak egy rendezvényt, amit azóta év mint év megszerveztek. Eredetileg ők, aztán más és más csapat átvette a helyüket. Évente gyarapodott a rendezvény emberekkel, ötletekkel. Az idén 32 csapat után már le volt zárva a lista. Nem engedhetjük meg, hogy jöjjön egy amatőr vezető gárda, illetve egy amatőr csapat, és mindazt amiért küzdöttünk annyi évig csak úgy romba döntsék felelőtlenségükkel. Beszélek itt azokról akik szerveztek, de ugyanakkor beszélek azokról is, akik év mint év újra eljöttek és részt vettek, pl az idén először 3 csapat elérte a 10 év régiséget. Ezek a csapatok 10 éve hozzájárulnak ahhoz, hogy meglegyen a KMDSZ diáknapoknak az elvárt hangulata, szelleme… es akkor hogyan mer ezekkel az emberekkel szembeállni 20-30 kis emberke és egyszerűen vállat vonva, szemrebbenés nélkül elrontani mindent. Ezt nem engedheti meg magának senki.

Elismétlem a problémákat.

– Bejött egy elég nagy adag pénz. Szeretném látni, hogy mi lett azzal a pénzzel.

– Szeretném látni, ki volt a hibás a női fociért. Ki az, aki csak úgy hazament éjjel 3 kor.

– Szeretném tudni, miért nem lehetett megszervezni a ping pongot, mi volt a gond ( én a segitségemet is felajánlottam )

– Miért nem volt lábtenisz? ha nem is a Bábes parkban, hát akárhol máshol? Remelem nem az a válasz, hogy fizetni kellett volna …

– Miért nem volt tenisz ? a pályák egész nap üresek voltak. Voltam ott, és én személyesen láttam ezt !!!!

– Szeretném látni, ki volt a hibás a Bábes park miatt. És kérlek szépen ne dobjátok még egyszer az orrom elé ezt a szemetet, hogy az engédely megvolt… mert ha csak egyetlen látogatás is lett volna a Bábes parkba a rendezvény előtti napokban, akkor láttuk, pár óra telefonálgatással meg lehett volna oldani a gondot. De hogy a nyavalyába gondol valaki olyanra, hogy a rendezvény napján megy ki először a helyszínre ?!?! ebbe belegondolt valaki?

– Szeretnék egy biztosítékot arról, hogy jövőre normális körülmények lesznek. Egy lista osszeállítása azokkal a minimális körülményekkel, amiket biztosítani kell a verseny menete közben. Ezt a listát valahogy nyilvánosságra tenni, hogy mindenki birtokába jusson, és akármikor a versenyek folyamán ezt számon lehessen kérni a KMDSZ től, illetve hivatkozni lehessen rá.

Nagyon szeretném azt, ha összegyűlne megfelelő számu ember, aki akarjon változtatni ezen. Ha lesznek emberek, vállalom, hogy egyeztetek időpontokat.. és felveszem mindegyikkel a kapcsolatot, illetve információközlésre megfelel ez a blog is, lehet válaszolni is kommentekben.

Akit érdekelne egy ilyen jellegű találkozó, vagy írjon elérhetőséget ide, telefonszám, vagy email cim, vagy yahoo messenger ID, vagy ha nem hajlandó eljönni, legalább írjátok le azt, mit várnátok el a diáknapoktól.

Pl.

– kosárlabdánál legyen bíró

– legyen mentőautó

– legyenek csoportmérkőzések.

– minden rendezvénynek legyen nyilvánosan valahová kihirdetve, ki a felelős embere, és legyen elérhetősége.

… ehhez hasonló dolgokról beszálek. Ha lesz majd összjovetel, akkor más vonatkozásokat is meg lehet beszélni. Mennyire reális vagy sem pénz visszaigénylés, van-e legális alapja vagy nincs… ,morális alapja az lenne, de azt a KMDSZ magasról leszarja …:)

szóval várom a hozzászólásokat …

Advertisements

~ by fulopmihaly on May 13, 2009.

10 Responses to “Akarunk egy jobb KMDSZ diáknapot. Ha nem az idén, legalább jövőtől”

 1. Sajnos én nem tudok ott lenni, pedig szívesen elmennék egy ilyen beszélgetésre…
  Azzal a javaslattal toldanám meg az előzőeket, hogy:
  – a pontozás minden próba esetén legyen előre meghatározott, hogy azt mindenki követhesse
  – a sportoknál legyenek előre rögzítve a szabályok (korábbi években minden csapat kapott ilyen tájékoztató jellegű nyomtatványt, lebontva sportonként, próbánként)
  – ha már vannak szabályok, a szervezők figyeljenek is arra, hogy azokat mindenki betartsa, ellenkező esetben ki kell zárni az adott próbáról a szabálysértőket
  – pontosság! elsősorban a szervezők részéről, és nem úgy, hogy a 8 órakor kezdődő próbára odalohol (jobb esetben) 8-ra, hanem addigra előkészíti a terepet a próba gördülékeny lezajlása érdekében
  – pontosság másrészt a csapatok szintjén: ha nincs ott egy csapat a kiírt időben, kiesik a fordulóból
  (persze ennek feltétele a szervezők pontossága.Mert sose követeld meg mástól azt, amit magadtól nem követelsz meg…)
  Mivel egyre nagyobb az érdeklődés a diáknapok iránt, egyre több csapat szeretne része lenni az év bulijának, nagyon előrelátónak kellene lenni és végiggondolni mindent mindent mielőtt nekikezdenek a szervezésnek. És persze átlátni a dolgokat, folyamatosan.
  Átlátszóbb kellene legyen úgy a szervezés, mint a lebonyolítás és a pontozás. Ez viszont körültekintő, alapos és figyelmes tervezést és szervezést igényel. Aláhúzandó a tervezés – egy ilyen nagyméretű rendezvénynek kész forgatókönyve kellene legyen egy héttel a rendezvény megkezdése előtt.

  Jó lenne, ha minden csapat hozzászólna!

 2. Nagyon koszonom Melis a konstruktiv hozzaszolast 🙂 Ha idokozben van meg valami jo otleted, kerlek ird le.. remelem masok is hozzaszolnak a temahoz. Szep lassan kialakulnak a fontosabb pontok.

 3. Engem ma felhivtak a Kmdsz-tol hogy jovo szerdan este 19-oratol minden csapatvezetot varnak a Kmdsz irodajaban!

 4. Lekönyvjelzőztelek, csak írjál.
  Sz.

 5. csak;)

 6. nna akkor megvan a pontos időpont… Jövő szerda 19-óra… arra már lehet vinni is a javaslatok listáját… ami nagyjából itt a blogon már körvonalazódik… esetleg 18-órakor még mielött mentek az irodába legyen egy találkozás KMDSZ nélkül… egyeztető jelleggel!

 7. Sziasztok.
  A NoName tagjaként írom következő sorokat:
  Ugyebár mi is a 10 éves évfordulónkat ünnepeltük, de nem ugy ahogy kellett volna – és ez nem a mi hibánkból, hanem azok hibájából akik évről évre nem a résztvevő diákokra gondolnak, hanem másra! A lényeg az az, ha valaki nem biztos abban, hogy fiatal csapata megtudja szervezi ezt a rendezvényt, mert frissek s még nem vettek részt ilyesmiben akkor mért nem fordul olyan emberekhez akik ezt csinálták és folyamatosan csinálják. Azt sajnálom, hogy azok a csapatok akik ünnepelték a 10 éves évfordulójukat, és megtettek mindent azért, hogy a csapat minden tagját összetoborozzák az ország külömböző részeiből ebben a fogadtatásban részesültek. Én ezennel elnézésüket kérem, hisz mi is másra számítottunk, de megköszönöm jelenlétüket.
  Ha jövő szerdán lessz ez a gyűlés én is bemennek javaslatokat mondani.És nyitott vagyok egy azelötti találkára a csapatok résztvevöivel, beszélgessünk el arról, hogy mit lehet javítani vagy megszervezzük mi magunknak!

 8. Eddig
  – NoName,
  – Ignore,
  – HowHigh es
  – Slicc.

  Ezektol a csapatoktol van explicit visszajelzesem, hogy erdekli oket, es jelen lennenek, illetve van elerhetosegem. Mas csapat erdekelt a temeban ?

 9. Apafi-SOKK is képviselve lesz.

 10. Lett valami előrelépés az ügyben?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: