Turul 2. Complet fara idei

Mda, am ajuns in situatia predestinata Romaniei in ceea ce priveste alegerile. Trebuie sa alegem intre raul mic si raul mare…

Geona sau Basescu. Nu Stiu. Problema este ca despre amandoi am auzit doar de rele.

Geoana:

– Toata lumea zice ca e un prostanac, condus din umbra.

– De catre cine? Iliescu de exemplu, despre care tocmai am vazut un filmulet unde ii multumeste minerilor dupa mineriada, pentru ajutorul acordat, dupa ce au devastat Bucurestiul, si au dsitrus sediile partidelor din opozitie, au omorat 5 oameni si au ranit cateva sute… si Iliescu a multumit acest gest de patriotism… Acelasi Iliescu despre care iarasi am vazut un filmulet, unde tine un discurs despre comunism ca si membru PCR … frumos. Acesti oameni ne-au condus, si poate acesti oamemeni urmeaza sa ne conduca in continuare…

– Sau ar fi mai bine sa il pomenesc pe Bombonel ? (Nastase)… poate ar fi un pic mai bine ca si Iliescu, dar totusi ramane unul dintre personajele negative ale clasei politice din Romania.

– Sau sa il pomenesc pe Vanghelie, care rade da fata lui Boc, si nu e in stare sa pronunte Google… aceste gesturi exprima capacitatea de sinteza politica, viziunea analitica, competenta intelectuala si asa mai departe 🙂

– acum se aliaza cu oricine pt a obtine voturile necesare 🙂

– cu PNL cu care totusi nu au foarte mult comune in program, in afara de faptul ca sunt anti-Basescu

– sunt dispusi sa mearga mai departe cu Johannis.. orice pt voturi 🙂 Oare aceasta promisiune de a-l propune pe Klaus Johannis cat de credibila este ?

Sebastian Lăzăroiu consideră că PNL este atras într-o capcană de PSD, pentru că pentru a-l numi pe Johannis premier, social-democraţii şi liberalii trebuie să respingă în parlament guvernul Negoiţă.

Ceea ce înseamnă că, în cazul în care Geoană ajunge preşedinte, drumul spre alegerile anticipate este deschis, adaugă Lăzăroiu.

“Odată respins guvernul Negoiţă se deschide calea spre alegeri anticipate. Eu cred că atunci liberalii vor înţelege jocul PSD, pentru că domnul Geoană probabil va schimba partitura şi va spune:

aveţi de ales între anticipate sau un premier de la PSD. Johannis nu va fi niciodată premier”, spune Lăzăroiu

– Deci ma gandesc daca aceste lucruri sunt adevarate, eu chiar doresc ca romania sa fie iarasi condusa de un partid socialist ( care tinde catre comunism ) de catre oameni, care isi servesc doar propriile interese materiale ?

 

Basescu:

– mie personal mi se pare un dictator, care inlatura orice si pe oricine care i se impotriveste.

– nu ofera stabilitate. Parerea mea este ca daca ajunge la putere, il va impune prin orice forta pe Boc. Daca asta nu ii iese, va disolva parlamentul 🙂 Deci avem sanse mari de alegeri anticipate 🙂 Alti bani cheltuit pentru jocurile politice si interesele personale ale unor indivizi ajunsi la putere.

– A luat un imprumt de la FMI, ceea ce nu stiu daca e ok sau nu, si teoretic va mai lua 🙂

– Este in stare sa sacrifice oricand nevoile, avantajele, prioritatile romanilor pentru propriile avantaje, propriile jocuri politice… vezi refuzand majoritatea parlamentara, si propunanad de 2 ori un premier care era clar ca nu va trece, si toate astea doar pt a ramane la putere, pentru a-l tine la putere pe Boc pana la alegeri, ajungand prin asta sa nu primeasca banii de la FMI. No conteaza. El zice ca romanii sunt importanti, dar de fapt de atatea ori a demosntrat ca i se rupe de romani. El vrea sa fie un dictator.

 

Dupa cum am citit, marea majoritate care l-au votat pe Geaona sunt oamenii fara carte 🙂 oamenii cu maxim 8-10 clase. Cei care l-au votat pe basescu au macar 12 clase, sau o scoala profesionala. Cei care l-au votat pe Antonescu sunt cei care au o facultate, si majorittea sunt oraseni 🙂

Deci prin aceasta cale va multumesc tuturor oamenilor destepti, cu facultate, inteligenti, care au fost in stare sa deduca ca situatia romaniei nu e buna, clasa politica e fara valori, orice varianta e proasta, si au stat avasa 🙂 Sunt aproape 50 % din cei cu drept de vot, care au stat acasa. Rezultatul : acum alegem dintre Geoana si Basescu. Oare nu era mai bine Geaona si Antonescu sau Basescu si Antonescu ? Atunci stiam pe cine sa votez. Acum nu stiu.

 

Eu personal stiu doar lucruri negative despre acesti doi candidati. Spuneti-mi si lucruri pozitive ! Dati-mi un motiv pt care sa il votez pe unul mai degraba decat pe celalt. Nu vreau sa ma duc iarasi la vot doar SA NU FIE unul din cei doi. Vreau sa am motiv pt care sa VREAU sa il aleg pe unul sau altul.

Advertisements

~ by fulopmihaly on November 25, 2009.

2 Responses to “Turul 2. Complet fara idei”

  1. Eu o sa ma duc la vot in 6 decembrie si o sa votez pentru numirea ca premier al domnului Klaus Johannis. Asta daca vrei sa gasesti un motiv PRO-candidat. Ca alte motive nici eu nu am.

  2. Legat de Klaus Johannis… teoretic ar trebui sa fie un premier super independent, si sa tina in mana tot ce misca 🙂 dar dupa cum pare, el nici macar nu este in tara, si deja lucrurile importante se hotarasc de catre oamenii din spatele partidelor. Am auzit de tot fel de intalniri, discutii.. etc, la care Johannis nu participa. Oare chiar va ramane acolo 4-5 ani, si chiar va fi ok ? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: