Poker tips. Stealing

Dezvolta-ti stilul de joc : Blind Stealing

Pokerul este un joc in care nu ne jucam doar cartile din mana, si exista situatii la masa de joc cand indiferent de valoarea acestora, pe termen lung este profitabil sa actionam intr-un anume fel. Si cand spunem acest lucru, ne referim la furtul de blind-uri.

Si intradevar, exista o suita de situatii in care este profitabil sa incercam un furt de blind-uri, indiferent de ce carti avem in mana, cat timp avem de partea noastra unul din urmatoarele atribute : pozitie, stack, imagine de jucator solid la masa sau bubble.

Furtul de blind-uri poate fi extrem de benefic stack-ului nostru in perspectiva maririi acestuia. Prezentam succint mai jos cateva atribute de care trebuie tinut cont:

Pozitia la masa – ideal, pentru a reusi un furt de blind-uri, trebuie sa ne aflam in late position, preferabil chiar pe button, si este ESENTIAL ca sa nu avem limpers sau raiseri in fata noastra. De ce late position ? Pentru ca este foarte probabil ca cele doua blind-uri sa nu aiba maini puternice, sau macar decente, care sa poata plati un raise din partea noastra. Cat dam raise ? Un raise standard cuprins intre X3 BB si X4 BB, in conditiile in care nu exista obligatia de a posta un ‘ante’ pre-flop. In cazul in care exista un ‘ante’, atunci raise-ul nostru trebuie sa fie cuprins in jurul a X4 BB si X5 BB, pentru ca un raise de X3 BB i-ar da celui aflat in BB un pot-odds oarecum favorabil pentru un call cu o mana marginala.

Stack-ul – Cu cat e mai accentuata disproportia dintre stack-ul nostru si cel a adversarului, cu atat mai bine. Un stack mare pe care l-am avea le-ar insufla adversarilor teama in a plati bet-ul nostru, pentru ca i-am avea acoperiti ca numar de jetoane, si, eventual, i-am putea elimina. In acelasi timp, cu cat stack-ul adversarului este mai mic, acesta isi va ajusta range-ul de maini de call la doar cele premium si cele bune, astfel ca in cele mai multe cazuri va folda. E totusi foarte important ca stack-ul adversarului sa fie cel putin mai mare de X10 BB, pentru ca in caz contrar, adversarul si-ar putea largi range-ul de call din pricina faptului ca are pot-odds bune, si i-ar conveni sa dea un call chiar daca ar sti ca porneste cu ca fiind underdog in mana respectiva. Astfel, cand ai pot odds, un call cu o mana pe care o aproximezi ca avand 40% sanse de castig, nu e o miscare rea.

Imaginea de jucator solid – Daca vom arata o imagine de jucator solid, adversarii vor fi tentati sa ne puna de cele mai multe ori pe o carte buna atunci cand dam raise. Astfel, vom face sa foldeze posibil maini mai bune ca ale noastre, doar din teama da a nu fi prinsi la kicker sau sa porneasca cu sanse foarte mici in fata mainii noastre aparent puternica. Daca avem o imagine de jucator loose, furtul de blind-uri va fi un sport costisitor, caci BB sau SB ar putea sa-si apere blind-urile stiind ca range-ul nostru de starting hands este foarte loose.

Bubble – Partea cea mai frumoasa a furtului de blind-uri. Cat timp avem cel mai mare stack, este absolut NECESAR sa jucam agresiv, ba mai mult, o putem face chiar din middle position, deoarece foarte putini jucatori vor da call la raise-ul nostru pe bubble. Mai mult, este obligatoriu ca dupa un raise preflop sa dam continuation bet, chiar in ipoteza in care am fi primii care actioneaza la masa, pentru ca avem factorul fold equity de partea noastra. De cele mai multe ori, oponentii vor folda, insa in cazul in care ne platesc, trebuie sa ne reevaluam mana si/sau sa ne oprim. Chiar si cu un stack mediu nu este gresit sa jucam agresiv, insa este esential sa avem pozitie si ca in SB sau BB sa nu se afle chip-leaderul sau un jucator care ar avea cu mult mai multe jetoane decat noi.

Advertisements

~ by fulopmihaly on January 13, 2010.

One Response to “Poker tips. Stealing”

  1. […] fulopmihaly wrote an interesting post today onHere’s a quick excerptDezvolta-ti stilul de joc : Blind Stealing Pokerul este un joc in care nu ne jucam doar cartile din […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: