Poker tips. Suited connectors.

Cum si cand jucam suited connectors ?

Primul si cel mai important aspect de strategie a unui jucator de poker profesionist este jocul preflop (înainte de flop). Insa, pe langa perechile de la A-A la 2-2 si cartile mari ca AK, AQ, KQ, pe care toti le stim mai mult sau mai putin juca insa care le primim destul de rar, mai trebuie sa avem in vedere un anumit grup de carti asa-numitele suited connectors. In cele de mai jos vom incerca a va explica cum sa incercati sa jucati aceste carti si, mai ales, in ce conditii merita jucate.

Ce intelegem prin suited connectors ?
In traducere libera, suited connectors inseamna carti consecutive de aceeasi culoare, categorie in care intra cartile de la 2-3 suited pana la 9-10 suited. Teoretic si J-T sau carti mai mari sunt tot suited connectors dar deja sunt maini cu potential mult mai mare si trebuie jucate oarecum diferit fata de acesti connectori mici si medii.

Cum pot fi aceste maini profitabile ?
Inainte de flop, de exemplu, un 7-8 suited este, fata de mainile adversarilor, cu siguranta, o mana slaba. Insa, partea frumoasa la aceste carti este ca poti face o quinta, poti face culoare, poti face trips (3 bucati) sau 2 perechi pe flop. Multi vor juca doar carti mari, carti putenice inainte de flop, dar, cand flopul va fi de tipul 7-8-Q, adversarul cu AQ va paria puternic si-si va pierde posibil toate fisele. Este vorba de implied odds, adica sansele ca dupa dai call la blind sau la un raise, sa iei toti banii adversarului tau. In functie de stilul de joc al fiecaruia, multi evita sa joace 2-3s si 3-4s deoarece e ceva mai dificil sa faci o chinta, findca 2-3s ar avea neaparata nevoie de un as pe board, altminteri altcineva ar putea face o chinta mai mare. Similar, si in cazul 3-4s, care are nevoie pe board de un 2 sau A-2.

In ce conditii merita jucate ?
Nu este recomandabil sa joci insa aceste maini in UTG si early position, ci din middle-late position, preferabil de pe button sau cut-off si flopul sa fie ieftin de vazut. Cel mai important factor pentru a juca aceste maini este acel concept de pot-odds despre care am vorbit in numarul trecut. Este esential sa ai 3,4 sau mai multi calleri in fata ta pentu a avea pot-odds de partea ta.
Daca pe parcursul jocului ai dat raise la maini mari cu care ai castigat la showdown si ti-ai facut o imagine de TAG(Tight-Aggressive) ar fi ideal ca, atunci cand esti pe button si ai 1 sau 2 limpers in fata ta, sa dai un raiseX3 BB cu suited connectors (ideal mai mare de 2-3 si 3-4) deoarece astfel : ai pot-odds de partea ta, adversarii te vor pune pe o carte mare si, daca vor da check pe flop, vei avea ocazia sa furi potul chiar aici cu un C-bet.

Cel mai important aspect de strategie in jucarea acestor carti este sa ai puterea sa le arunci. Cu un 9-8 suited pe button, pe un flop ca 2-5-9 de toate culorile si avand in fata un adversar care a facut un bet mare, trebuie sa le aruncam. Nu merita sa ne pierdem toti banii pe o pereche de 9 cu 8 kicker. Mainile acestea sunt speculative, ideea este sa avem parte de un flop norocos, sa ii intindem capcane adversarului si sa il lasam fara nici un ban. Insa, cum aceste lucru se va intampla foarte rar, trebuie sa le foldam imediat daca nu prindem pe flop cel putin 2 perechi sau un draw de chinta sau culoare. O numim strategia ‘Flop it or Fold it’.
Chiar daca avem un draw de chinta sau de culoare este profitabil sa platim doar atunci cand avem pot-odds de partea noastra.

In concluzie regulile de aur ale jucarii acestor suited connectors sunt
1) Sa incercam sa le jucam in middle si late position cat mai ieftin, preferabil cu multi limperi in fata
2) Sa dam raise DOAR in pozitie doar daca am aratat carti bune pana atunci si nu avem raiseri in fata
3) Sa ne asteptam ca aceste carti sa prinda flopul foarte rar insa cand acest lucru se intampla sa profitam la maxim
4) Daca dupa flop nu avem cel putin 2 perechi, foldam in fata unui bet
5) In cazul unui draw de chinta sau culoare nu avem pot-odds in favoarea noastra, foldam

Advertisements

~ by fulopmihaly on January 13, 2010.

One Response to “Poker tips. Suited connectors.”

  1. vreu sa fac un poker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: