Cheile Aiudului – Initiere

Vremea iarasi a tinut cu noi, soare si fara ploaie. Am pornit pe drum, ca de obicei. Am completat echipamentul cu inca un ham, sa avem doua complete sa putem sa facem orice. Sa putem sa ne cataram paralel pe doua manse, sau sa facem mai multi trasee mai lungi.

Echipa obisnuita: Alpar, Kukukk si eu,

In sfarsit am reusit sa sincronizam tot, si s-a hotarat si Ioana sa incerce sa se catere 🙂 A venit si o prietena de-a ei: Adriana. Din pacate alegerea facuta nu a fost una prea potrivita. Ne-am catarat pe Traseul fetelor in Cheile Aiudului. Prima lungime de coarda nu neaparat e grea, e cumva incomoda pt un incepator. Asigurarae nu e una foarte stransa, urci pe creasta si la un moment dat trebe sa ocolesti o bucata buna de stanca pe stanga si ajungi intr-un punct expus, deasupra unei stanci abrupte de vreo 30-40 de metri. Daca te urci tu treptat pana acolo… cumva nu te sperie, dar asa dintr-o data sa stai acolo intr=o mana si intr-un picior, asta fiind prima ta experientza de genul, poate fi destul de incomod. Ioana s-a descurcat foarte bine. A ajuns aproape in stand, trebuia doar sa ocoloeasca stanca, deci a urcat vreo 25 m. Nu am insistat nici eu, ca teoretic catararea ar trebui sa fie despre ceva placut. Trebuie sa iti placa ceea ce faci. Daca ai ajunsintr-un punct care deja a depasit ideea de placut, atunci nu trebuie sa fortezi, sau cel putin nu la inceput. Cand deja ai o anumita experientza, eventual, dar la inceput trebuie sa fie ceva plin de zambete. Ne-am catarat si noi.

Dupa aceea ne-am lasat in rapel, si ne-am catarat pe Garfield (6+), ceea ce in conditiile de fata era poate si un pic mai greu. Stanca era plina de ceva chestie alunecoasa, ca si cum era plin de praf sau nisip… Ne-am catarat toti trei, dupa aceea am convins fetele s afaca cate un rapel pana jos 🙂 A fost FUN, le-a placut, si cumva a restaurat buna dispozitie. Am plecat cu totii satisfacuti intr-un fel sau altul 🙂

Nu a fost cea mai reusita catarare, dar a fost un inceput.

Advertisements

~ by fulopmihaly on May 17, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: