Conspiratia Teoriei – Romania – FMI – Uniunea Europeana –

O idee mica mica mica de tot. Nu stiu eu foarte multe, probabil si informatiile pe care le detin de fapt sunt in 80-90% rezultatul diferitelor manipulari prin presa etc etc.
Romania incearca din rasputeri sa obtina transa urmatoare de imprumut (de ce dracu ne-a trebuit imprumut.. nu stiu dar asta e alta discutie) de la FMI. FMI – Fondul Monetar International. Europa, de altfel ca si Romania se afla tot in criza.
Presupun ca o alternativa pentru investitorii din tarile occidentale a fost cumva Romania. Romania unde taxele erau relativ mici, forta de munca (cel putin in IT) a fost calitativ buna, si atunci treptat au incercat sa isi mute afacerea sau macar o parte in romania. Vezi Nokia. A inchis o fabrica in Germania si contiua productia in Romania. Oare d ece? Pt ca era mult mai rentabil.
Concluzia era ca intr-un fel sau altul Romania parca parca a profitat de criza tarilor occidentale. La noi pe langa efectele negative, au fost si efecte de genul acesta pozitive.
Europa cumva trebuie sa reactioneze la asta. Ce poate face? In Germania / Franta etc nu poate de pa o zi pe alta sa repare lucrurile, DAR le poate strica si aici.
Noi – Europa – suntem buni, va ajutam, va dam bani (pe care oricum va trebui sa ii inapoiati cu dobanda cu tot), DAR trebuie sa indepliniti anumite conditii:
– avantaje IT – taiate.
– PFA intors pe dos, practic eliminat ideea de PFA, obligand pe toata lumea sa plateasca taxe maxime la stat.
– crestere TVA la 24 % – crestere de pret, scadere a puterii de cumparare a oamenilor, la care oricum li s-a scazut salarul cu 25% 🙂 deci practic segmentul de bugetari paralizat, prin urmare fluxul de marfuri cumparate vandute scade, toata economia are sanse mari sa sufere serios.
– O gramada de firme mici mijlocii falimentare
– O gramada de firma mari o iau la fuga….

HA. Si aici am vrut sa ajungem 🙂 Daca am facut o mare porcarie, si la noi acasa nu putem repara, atunci macar sa mentinem investitorii distrugand piata unde ar putea sa fuga 🙂
Poate e doar o teorie. Poate e o prostie. Dar niciodata nimic nu se intampla fara rost 🙂 si intotdeauna noi suntem ultimii care aflam adevaratele motive.

Advertisements

~ by fulopmihaly on June 29, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: