Living in the box….

Am ajuns de cateva zile, dar inca nu am ajuns sa am atata timp sa si scriu.

Dimineata de la 8 jumate lucru pana dupamasa la 5 jumate. O ora pauza de masa. Intr-o cladire imensa, o multime de oameni, toti la cravata, toti plini de energie, toti zambind… mda… oamenii zambesc. Poate la multi ricum e vorba de un zambet bine pregatit poate si invatat in fata oglinzii cand nimeni nu ii vede, dar nu asta e ideea. Ideea e ca nu vad in jurul meu fete disperate, fete triste, nu vad oameni care deja au obosit luptand o viata cu sistemul, sau cu anturajul…sunt niste oameni, pentru care viata e ca o adiere de vant… Totul este construit in acest fel. Orice job sa ai, nu trebuie sa iti faci probleme de suprvietuire, orice sa iti trebuiasca, gasesti, orice trebuie sa rezolvi, e usor, fara probleme, fara stres, fara femei crizate, si functionari complexati care cumva pe tine isi descarca toti nervii … in magazine o varietate fantastica, pe strada nu exista praf. E o curatenie minunata. Sunt aici de aproape o saptamana si inca nu am auzit un claxon. Oricand, toata lumea in trafic e generoasa, politicoasa, te lasa, nu se streseaza nimeni. Daca se face semaforul verde, si nu ai tasnit intr-o milisecunda, nu este in spatele tau un mitic complexat, care isi foloseste claxonul mai mult ca si volanul…

Daca intru intr-un magazin, si cumpar un sandwish… daca de 20 de ori ma razgandesc ca vreau sunca de pui sau de porc… de 20 de ori imi zambeste vanzatorul, si de 20 de ori mi-l schimba… Ia incearca sa faci asta in Romania :):):)

Foarte multe zone versi, lacuri, copaci, iarba.. si bineinteles totul perfect intretinut…

Peste tot facute drive in-uri.. daca se poate s anici nu cobori dinmasina 🙂 inclusiv la farmacii am vazut asa ceva 🙂

Majoritatea oamenilor sunt grasi. Sincer in aceste conditii nu ma mir. Nu trebe sa te zbati, nu ai stres, ai bani, ai orice iti doresti… e comod… conditiile ideale ca s ate ingrasi. Ei asta si fac.

E o lume ciudata. Pentru cineva din romania, cred ca e oooarte usor sa te obisnuiesti. Sunt curios, daca as trai aici 1 an, cum m-as simti dupa aceea acasa.

Pe de alta parte doar de o saptaman sunt aici si deja ma simt cumva singur. Am nevoie de oamenii care ma inconjoara acasa. Aici niciodata nu as putea sa imi fac prieteni ca si acasa. Oamenii sunt diferiti. Foarte diferiti.

Undeva probabil trebuie sa fie o balanta. Nu pot fi chiar toate aspectele mai bune. Undeva trebuie sa fie si un dezavantaj. Poti trai in lumea asta minunata, comoda… dar trebuie sa sacrifici ceva…

… e ciudat cand ajungi intr-o alta lume si descoperi ca in afara de lumea ta mai exista si alte lumi. Iti scoti capul din cutie, si vezi ca afara e diferit. Mai bine sau mai rau decat in cutia ta, decizi tu. Dar ideea este ca exista o alternativa.

Advertisements

~ by fulopmihaly on July 9, 2010.

One Response to “Living in the box….”

  1. ott sincs kolbászból a kerítés de kétségtelenül van mit tanulni tőlük. amúgy valóban nagyon hamar be lehet szokni s ha kint leszel egy ideig, nehéz lesz hazajönni… meddig az addig?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: