Let’s do it Romania – experientze proprii

Concluziile cele mai importante: daca s-ar organiza in fiecare luna, in fiecare luna as lua parte la ea. De-abia astept sa vina editia urmatoare din 2011, sper sa fie de 5 ori atatia oameni implicati!!!

Experientze triste. Initiativa foarte buna – as putea sa zic necesara. Organizare acceptabila, o tara plina de mizerie.

Parerea mea este ca in cazul unei reclame un pic agresive, afise radio, televizor, bannere peste tot pe pagini frecventate… etc etc, s-ar fi strans muult mai multi oameni..

Din curiozitate m-am uitat pe facebook-ul de Let’s do it world. ( http://www.facebook.com/photo.php?pid=5163215&id=646488797&fbid=442685638797&ref=mf )

Romania este pe locul doi cu 150.000 de voluntari. Pe pagina de la Let’s do it Romania sunt inregistrati 73235 de oameni. Concluzia mea este ca la eveniment s-au dus cu vreo 20 % mai putini oaeni decat inscrisi, deci as spune ca la eveniment au fost in jur de 50.000 maxim.

Multe chestii lasate pe ultimele zile, ceea ce nu inteleg exact de ce. Dar ziua a venit, oamenii s-au strans, un pic de curatenie s-a facut. Parerea mea e ca marele noroc al evenimentului a fost ca cei care au venit au fost voluntari, si au venit sa faca treaba, nu au incercat sa se cramponeze de lipsurile din organizare, si au compensat cu bunavointa si rabdarea lor.  Noi am fost trimis la Iclod. Teoretic trebuia sa fie un loc dificil, undeva pe malul somesului, am primit o poza, am primt coordonate GPS. Teoretic ar trebui sa fie simplu. Daca cineva s-a dus pana acolo si a facut o poza, si s-a chinuit sa marcheze pe harta cu coordonate exacte, nu ne-ar fi trecut prin cap ca acele coordonate ne pot induce in eroare. mda… coordonatele erau puse pe sosea ?!?! Somesul fiind la vreo 500-700 de metri. Am petrecut vreo ora cautand locul. Fara succes. DAR spre “norocul” nostru, in price directie am fi pornit, totul era plin plin plin de mizerie si gunoaie. E cu totul altceva cand doar te plimbi prin tara, si cumva esti deja obisnuit cu gunoaiele astea si aproape ca le ignori, nu le mai observi, dar acum, cand le cauti, iti dai seama ca nu trebuie sa le cauti. Sunt peste tot. Malul somesului plin. Presupun ca fiecare om, cand are chef, isi umple caruta, vine la mal, si descarca, in speranta ca apa le va lua… sau poate sunt prea optimis. Probabil ca NU LE PASA. Am strans ce era de strans pe o raza de cateva sute de metri. A venit partea mai distractiva, cararea sacilor pana la sosea. Cand am terminat, am zis sa ne mai intoarcem o data cu saci, si sa curatam si drumul. Daca facem ceva, macar sa o facem ca lumea pana la capat. Ei, aici a venit surpriza. partea dreapta a drumului pliiiin de gunoaie. 1. Oamenii sunt inconstienti si nesimtiti. 2. Oamenii sunt prosti si lenesi!!! Cu cat te apropii mai mult de sat, cu atat creste densitatea gunoaielor. Practic morman langa morman. Tot ce poti sa iti imaginezi, pornind de la bucati de termopane, la pampers, la sticle variate de alcool, dar totusi in topul topului este berea Neumarkt. oare asta ne da un indiciu la stratul social de oameni care predominat au o afcetiune spre a fi usor neglijent cu locul ales pentru depozitarea peturilor ?! hmmm ce frumos am formulat, ce frumos i-am descris pe nesimtitii astia fara pic de bun simt, fara cultura, fara educatie, fara inteligenta… practic niste animale. Isi satisfac simturile si fac mizerie unde apuca. Nu au reguli, nu au asteptari … in fine… categoria de oameni, care merge fumand pe strada si isi arunca mucul oriunde, care merge si isi spala masina in somes sau cris, sau orice…

Deci am fost, am facut, am strans 60 de saci de gunoaie, 2 lazi de bere (goale), si 2 cauciucuri stricate…. dar cred ca puteam sa mai stam oricat si in continu puteam sa strangem. Asta a fost un sat luat la intamplare. Cred ca la oricare sat ne-am putea opri, sa trangem vreo 200 de saci de gunoaie. Partea trista e ca la anul ar fi inapoi. Nu stiu de cat timp e nevoie sa devina oamenii educati.

Cateva poze…

Advertisements

~ by fulopmihaly on September 27, 2010.

One Response to “Let’s do it Romania – experientze proprii”

  1. Ugyesek vagytok…en sajnos nem tudtam reszt venni, de a kovetkezo ilyennel tuti, hogy csikba is lesz Slicces csapat.

    Ez nem vicc…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: